Categories: Info si Utile

Preturile de transfer si tranzactiile intra-grup

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în parteneriat cu Grant Thornton România, organizează, în 19 noiembrie, cu începere de la ora 10, în Sala CEDO a sediului CCIAT din Piaţa Victoriei nr. 3, un seminar cu tema „Preţurile de transfer şi alte implicaţii ale tranzacţiilor intra-group”.

Seminarul propune abordarea unei teme foarte actuale, cea a preţurilor de transfer – preţurile la care se tranzacţionează bunuri şi servicii între companii ale aceluiaşi grup de firme, cu accent pe cerinţele legislaţiei actuale, practica autorităţilor fiscale în verificarea preţurilor de transfer, tendinţe şi evoluţii la nivel mondial şi noutati legislative aplicabile din ianuarie 2016. Seminarul va răspunde unor întrebări esenţiale precum: Ce reprezintă preţurile de transfer? Sunt ele o sursă de risc pentru afacerea firmei din România, membră a unui grup de firme? Daca da, cât de important este acest risc, comparativ cu alte riscuri cu care se confruntă societatea? Cine este obligat să întocmească dosarul preţurilor de transfer, ce anume conţine acesta şi când trebuie el pregătit? Care este procedura în cazul unui control fiscal pe preţuri de transfer şi la ce anume trebuie să avem grijă pe parcursul procedurii? Care sunt tendintele la nivel mondial privind documentarea preţurilor de transfer, în contextul luptei împotriva erodării bazei de impunere şi a mutării profiturilor (BEPS)? Cum se modifică prevederile privind preţurile de transfer din 2016, conform noului Cod Fiscal şi a noului Cod de Procedura Fiscală? Devine obligatorie întocmirea anuală a dosarului de preţuri de transfer?

Seminarul este susținut de Nadia Oanea, director executiv al Grant Thornton Tax și coordonatorul practicii de consultanță fiscală a Grant Thornton România și Moldova. Are o experiență de 16 ani în fiscalitate, din care primii 8 a activat ca inspector de control fiscal în cadrul ANAF și următorii 8 în consultanță fiscală. Grant Thornton International Ltd. este una dintre cele mai importante rețele de firme independente care oferă servicii de audit, contabilitate și consultanță financiară și fiscală, la nivel mondial.

Program
orele 9:30 – 10 – Primirea participanţilor
orele 10 – 10:15 0 Scurtă prezentare a companiei Grant Thornton Romania
orele 10:15 – 11:45 – Cerinţe legale privind dosarul preţurilor de transfer; inspecţia fiscală privind preţurile de transfer
orele 11:45 – 12 – Pauză de masă
orele 12 – 13 – Tendinţe la nivel mondial privind preţurile de transfer; modificări ale legislaţiei privind preţurile de transfer din 2016
orele 13:30 – 14 – Sesiune de întrebări şi răspunsuri

Relaţii suplimentare, la tel. 0256-499.211, 0256-490.771, e-mail: lbarbu@cciat.ro, Laura Barbu – consultant cameral.

Share
Published by
Dana Popa
Tags: cciatseminar

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

3 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

4 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

11 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

14 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

14 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

17 ore ago