Categories: Economic

Apa rece nu se scumpeste anul viitor la Timisoara

Timișenii primesc o veste bună de la Aquatim pentru anul viitor. Compania nu intenționează să crească tarifele și va continua investițiile. În plus, va demara un proiect legat de apa de ploaie, care se adresează exclusiv celor care locuiesc în zonele de case.

Anul viitor, timișorenii vor plăti tot 3,53 lei, cu tot cu TVA, pentru un metru cub de apă rece. Directorul Aquatim, Ilie Vlaicu, spune că e puțin probabil să fie operate modificări la acest nivel. „Tariful la apă nu l-am schimbat anul acesta, nu credem că-l vom schimba nici anul viitor. Inflația ne permite să rămânem în aceste cifre, iar cifrele noastre economice ne permit să trăim din economii”, afirmă Vlaicu. În 2016, compania se va concentra mai mult pe localitățile din județ, mai ales că a reușit să acceseze un nou proiect pe fonduri europene. „Am câștigat un proiect mare pentru 2016, de 150 de milioane de euro. Este foarte important că finalizăm un proiect de investiții și am început un altul, pentru întreg județul Timiș. Este o cifră enormă, este o cifră importantă, care ne permite să dezvoltăm infrastructura apă-canal în Timiș. Merită și localitățile mai mici să venim cu astfel de facilități”, mai spune directorul Aquatim.

De anul viitor, facturile pentru apa de ploaie ale celor care locuiesc în zonele de case vor scădea și ele, susține Vlaicu. „Apa de ploaie este aproape nesemnificativă pentru cei care stau la bloc, este vorba despre o suprafață mică, ea se împarte la 20-30 de apartamente. Pentru cei de la case au mai scăzut facturile în 2015, datorită faptului că nici nu a plouat prea mult. Am pregătit, din 2016, proiecte individuale pentru cei de la case. Ei vor putea să-și ducă, printr-un sistem, apa de ploaie în curte. Așa se întâmplă în Germania, de exemplu. Aquatim nu suportă din costuri, consumatorul este cel interesat, pentru că în loc să plătească taxa de canalizare va fi mai simplu să își facă un bazin în curte din care să își ude grădina. Sunt lucruri care s-au demarat deja. Pe noi nu ne interesează aceste venituri din apa de ploaie, ne încurcă extrem de tare. Cu cât apa e mai diluată la epurare, noi consumăm mai mult”, explică directorul companiei.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago