Robu face calcule: peste 10.000 de copaci plantati in Timisoara, pana in iunie 2016

La finele mandatului actual al primarului Nicolae Robu, în Timișoara vor fi fost plantați peste 10.000 de copaci! Asta susține edilul, criticat în mai multe rânduri de diverse ONG-uri, dar și de simpli cetățeni, pentru „defrișările” practicate în oraș. Cel mai faimos exemplu: Piața Libertății.

În luna aprilie a acestui an, primarul Nicolae Robu anunța că, în perioada imediat următoare, în Timișoara ar urma să fie plantați în jur de 2.000 de copaci. Edilul făcuse și inventarul primilor doi ani și jumătate de mandat, în materie de arbori plantați: 3.900. Criticat pentru tăierile făcute în timpul diverselor lucrări de amenajare făcute în oraș, Robu spunea că datele sunt cu totul altele decât cele prezentate de detractorii săi. „Mie îmi sunt dragi copacii. Copacii tăiați erau fie nesănătoși, erau găunoși, alții erau pe rețelele de utilități, iar alții încurcau amenajări importante. O bună parte din copacii care au fost îndepărtați au reprezentat și vegetație spontană, cum a dat Domnul”, explică primarul. La vremea respectivă, Robu calculase că, de la instalarea sa în biroul de pe CD Loga 1, în Timișoara fuseseră tăiați doar în jur de 150 de copaci.

Cele mai aprigi critici au fost cele legate de Piața Libertății, unde, înainte de începerea lucrărilor de reabilitare, erau câteva zeci de arbori. Aceștia au dispărut rând pe rând, aproape în totalitate. De câteva zile, în zonă au fost aduși 28 de salcâmi globulari, care se adaugă unui paltin plantat la începutul anului. Cum se vor prinde și câți dintre ei se vor usca se va vedea în viitor. Între timp, primarul Timișoarei face alte calcule, iar „planul” din aprilie pare să fi fost depășit. „Nu avem niciodată un scop în sine să tăiem copaci. Am plantat deja peste 7.000, probabil că am ajuns deja la vreo 8.000 de copaci plantați în acest mandat. Ambiția este să depășim 10.000 până la sfârșitul mandatului. Unii neavând ce face inventează povești. Acolo unde trebuie tăiați copacii, se taie. Nu avem tabu-uri, dar acolo unde nu este cazul ne bucurăm să nu ne atingem de niciun copac”, a declarat Robu. În Parcul Justiției, ultimul inaugurat de edil, nu a fost tăiat niciun arbore în timpul lucrărilor de reamenajare.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago