In 2016, in Timis nu vor mai exista drumuri de pamant

În 2016, Timișul va depăși faza Evului Mediu în materie de… drumuri. Președintele CJ, Titu Bojin, promite că nu vor mai exista drumuri de pământ. El susține, de asemenea, că anul 2015 a fost cel mai bun al Banatului din punct de vedere al asfaltărilor!

Cu mai multe panglici tăiate pe drumurile județului în ultima lună a anului, președintele CJ, Titu Bojin, promite pentru 2016 și mai multe! „Am inaugurat suficient de multe drumuri astfel încât să spunem că este cel mai bun an din istoria Banatului din punct de vedere al drumurilor. Am avut acceptul și acordul CJ, am luat creditul pentru care am fost criticat anul trecut și am reușit să cheltuim toți banii care au fost pentru drumuri (…) Am avut un total valoric de 130 milioane de lei, este cel mai bun an, repet, din istoria care vreți dumneavoastră”, susține Bojin. Conform acestuia, banii pentru cei 123 kilometri de drumuri județene au provenit de la bugetul CJ – 60 de milioane de lei, din creditul CEC – 38 milioane și din Programul Național de Dezvoltare Locală – 32 milioane. Social-democratul a făcut calculele și i-a ieșit cu un mare plus, raportat la predecesorul său, Constantin Ostaficiuc. „În perioada 2004-2012 s-au alocat pentru drumuri aproximativ 426 milioane. Apar 492 kilometri realizați în această perioadă, dar din aceștia 223 o să vedeți că sunt lucrări de tratamente bituminoase, emulsiile acelea care se dădeau de două ori pe an. Din 2012, în cei trei ani și jumătate, s-au realizat 436 kilometri, cu 438 milioane de lei”, explică Titu Bojin.

Promisiunile pentru 2016 – an cu alegeri locale și parlamentare – sunt și mai îndrăznețe. „Din punct de vedere al drumurilor, dacă Dumnezeu ne dă minte și sănătate, și bineînțeles minte și la toți consilierii, pentru anul viitor putem spune că vom fi, dacă vreți, aproape de ceea ce înseamnă necesarul de drumuri în județul Timiș. Părerea mea este că anul viitor ar cam trebui să nu mai existe niciun kilometru de drum de pământ, știți că avem câțiva kilometri… Nu mai discutăm anul viitor de drum de pământ, putem discuta de 40-50 de kilometri de drumuri de piatră. Restul să fie toate asfaltate”, a mai spus șeful CJ. Conform acestuia, în Timiș mai sunt în jur de șapte kilometri de drumuri județene de pământ, dar și 100-120 kilometri de drumuri de piatră.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

2 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

3 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

5 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

5 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

5 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

6 ore ago