În 2016, Timișul va depăși faza Evului Mediu în materie de… drumuri. Președintele CJ, Titu Bojin, promite că nu vor mai exista drumuri de pământ. El susține, de asemenea, că anul 2015 a fost cel mai bun al Banatului din punct de vedere al asfaltărilor!
Cu mai multe panglici tăiate pe drumurile județului în ultima lună a anului, președintele CJ, Titu Bojin, promite pentru 2016 și mai multe! „Am inaugurat suficient de multe drumuri astfel încât să spunem că este cel mai bun an din istoria Banatului din punct de vedere al drumurilor. Am avut acceptul și acordul CJ, am luat creditul pentru care am fost criticat anul trecut și am reușit să cheltuim toți banii care au fost pentru drumuri (…) Am avut un total valoric de 130 milioane de lei, este cel mai bun an, repet, din istoria care vreți dumneavoastră”, susține Bojin. Conform acestuia, banii pentru cei 123 kilometri de drumuri județene au provenit de la bugetul CJ – 60 de milioane de lei, din creditul CEC – 38 milioane și din Programul Național de Dezvoltare Locală – 32 milioane. Social-democratul a făcut calculele și i-a ieșit cu un mare plus, raportat la predecesorul său, Constantin Ostaficiuc. „În perioada 2004-2012 s-au alocat pentru drumuri aproximativ 426 milioane. Apar 492 kilometri realizați în această perioadă, dar din aceștia 223 o să vedeți că sunt lucrări de tratamente bituminoase, emulsiile acelea care se dădeau de două ori pe an. Din 2012, în cei trei ani și jumătate, s-au realizat 436 kilometri, cu 438 milioane de lei”, explică Titu Bojin.
Promisiunile pentru 2016 – an cu alegeri locale și parlamentare – sunt și mai îndrăznețe. „Din punct de vedere al drumurilor, dacă Dumnezeu ne dă minte și sănătate, și bineînțeles minte și la toți consilierii, pentru anul viitor putem spune că vom fi, dacă vreți, aproape de ceea ce înseamnă necesarul de drumuri în județul Timiș. Părerea mea este că anul viitor ar cam trebui să nu mai existe niciun kilometru de drum de pământ, știți că avem câțiva kilometri… Nu mai discutăm anul viitor de drum de pământ, putem discuta de 40-50 de kilometri de drumuri de piatră. Restul să fie toate asfaltate”, a mai spus șeful CJ. Conform acestuia, în Timiș mai sunt în jur de șapte kilometri de drumuri județene de pământ, dar și 100-120 kilometri de drumuri de piatră.
Comentarii prin facebook