Poli Timisoara pierde calificarea in semifinalele Cupei Romaniei la loviturile de departajare

Poli Timişoara ar fi putut avea un final de an cum nu se poate mai bun. Trebuia doar să treacă de ASA Târgu Mureş în jocul ce a contat pentru calificarea în semifinalele Cupei României. Poli a fost mai bună în jocul disputat pe arena „Dan Păltinişanu”, dar ratarea câtorva ocazii mari de gol, printre care şi un penalty, au dus la ratarea calificării. Jocul a durat 120 de minute, ajungându-se la loteria loviturilor de pedeapsă.

Trupa lui Florin Marin a dominat prima parte a jocului, ceea ce s-a reflectat şi în ocaziile la poarta vizitatorilor. Au excelat Bărbuţ şi Elek, ultimul reuşind să înscrie în minutul 24, în urma unei faze care a pornit de la excelentul Hernandez. Mijlocaşul spaniol a avut o evoluţie foarte bună, dar a ratat un penalty pe finalul primei reprize. În loc să intre la vestiare cu un mai liniştitor 2-0, Poli a trebuit să se mulţumească doar cu diferenţa de un gol stabilită de Elek.

Repriza secundă a fost mai echilibrată, cu ASA Târgu Mureş mai prezentă în atac. Poli nu a mai fost la fel de periculoasă la poarta oaspeţilor, cu excepţia unor contraatacuri. Începând cu minutl 70, formaţia din Târgu Mureş a fost mai prezentă în jumătatea timişorenilor. Dominarea oaspeţilor s-a soldat cu restabilirea egalităţii în minutul 80, când Balic a înscris cu capul. Până la finalul timpului regulamentar nu s-a mai întâmplat nimic semnificativ, cu excepţia eliminării lui Brandan din prelungiri. Cu un om în plus, Poli a dominat prima repriză a prelungirilor, dar Belu şi Elek nu au înscris din situaţii de gol bune. Echipa timişoreană nu a profitat nici în a doua repriză de omul în plus, chiar dacă a dominat ostilităţile pe terenul de joc, ajungându-se în acest fel la loviturile de departajare. Oaspeţii din Târgu Mureş au fost mai concentraţi şi au ieşit câştigaţi în urma loteriei loviturilor de pedeapsă. Artean a fost singurul timişorean care a ratat de la punctul cu var, dar ratarea lui a însemnat pierderea calificării în semifinalele Cupei României.

Florin Marin a trimis pe teren următorii jucători: Kirschstein, Belu, Scutaru, Luchin (cpt.), D. Popescu, Sarmov, Llorente, Bărbuț, Hernandez, Curtean, Elek. Au mai evoluat: Melinte, Artean şi O. Popescu.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

58 de minute ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

12 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago