Categories: Economic

Aeroportul Timisoara cauta, in 2016, milionul de pasageri!

Aeroportul Internaţional Timişoara are toate șansele ca, în acest an, să depășească un milion de pasageri! În 2015, aproape 925.000 de oameni au decolat sau au aterizat aici. Destinația preferată a fost Münchenul și s-a înregistrat, de asemenea, o creștere de 54% a numărului de pasageri care au ales cursele charter de la Timișoara.

În 2015, Aeroportul Internaţional Timişoara și-a depășit propriul record de pasageri, înregistrat în 2011. Dacă atunci a fost vorba despre 853.347 pasageri, anul trecut s-a ajuns la 924.459 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, cu 26% mai mult faţă de 2014. Conform datelor oficiale, numărul de zboruri a crescut faţă de anul precedent cu 13%, de la 10.293, la 11.661 zboruri. O creștere semnificativă s-a înregistat în cazul curselor charter, numărul de pasageri în perioada mai-septembrie fiind cu 54% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Antalya a rămas destinaţia favorită, însă turiştii din vestul României s-au îndreptat şi spre Creta, Rhodos, Zakynthos şi Skiathos. În 2015, destinaţiile preferate ale pasagerilor au fost München, Bucureşti şi Bergamo. În prezent, Timişoara are legături aeriene cu 16 destinaţii din şase ţări europene, din care două aeroporturi (Bucureşti şi München) oferă şi zboruri de conexiune, practic spre întreaga lume.

Traficul de marfă a înregistrat o creştere de 35% faţă de anul precedent. Evenimentul anului a fost, atât pentru AIT, cât şi pentru zona de vest a ţării, lansarea terminalului DHL. „Existenţa unui centru logistic pe Aeroportul Internaţional Timişoara al unei companii precum DHL, liderul pieţei internaţionale de curierat expres şi logistică, este extrem de importantă. Estimăm, pentru anul 2016, că traficul de mărfuri va înregistra o creştere de aproximativ 40%”, spune Daniel Idolu, directorul AIT. Cifra de afaceri a aeroportului timișorean a fost de peste 30,7 milioane de lei și, susțin reprezentanții AIT, marja profitului societăţii pe 2015 a fost de 4,5%, faţă de 2,2%, în 2014.

Aeroportul din Timișoara are toate șansele ca, în acest an, să depășească milionul de pasageri. Asta, în condițiile în care, din martie, va există o cursă directă către Eindhoven, în Olanda, a Wizzair, iar cel târziu din noiembrie va fi deschisă noua bază aeriană a companiei Ryanair, în premieră pentru România. De aici vor pleca zboruri Bucureşti, Londra-Stansted, Milano-Bergamo, Bruxelles Charleroi, Berlin, Düsseldorf-Weeze, Frankfurt-Hahn.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

16 minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

59 de minute ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago