Categories: Klaus Vaterland

Basmul in care Titu ar fi preferat lui Lae

În timp ce social-democrații timișeni suceau la sondaje ca să scoată din joben mielul de Paște, Titu Bojin arunca pe piață „poanta” cu candidatura sa la Primăria Timișoara. Din nefericire pentru PSD Timiș, anunțul cu pofta lui Bojin nu mi se pare deloc o poantă și să zică Sorin Grindeanu un mare mulțam președintelui CJT pentru disponibilitatea de a scoate din rahat PSD la Timișoara. În 2012, când USL putea candida cu succes chiar și cu un ornitorinc pe buletinul de vot, Titu Bojin se lăuda că a luat pe Timișoara mai multe voturi decât Nicolae Robu. Bineînțeles că povestea asta nu se va mai repeta, fiind vorba, totuși, de-o comparație nefirească între mere și bere, nu de un nesfârșit coșmar.

Unul a candidat la șefia CJT, altul pentru executivul municipal. Unul e pesedist, altul e liberal, deși granițele între aceste importante partide sunt încă dezarmant de confuze. Chiar și-așa, aș paria un salariu minim pe economie că Titu Bojin, așa trimis în judecată de DNA, tot ar lua mai multe voturi pe Timișoara decât Sebastian Răducanu, Marius Craina, Florică Bîrsășteanu, Freddy Simonis și doamna Fâșie la un loc. Hai, nu la un loc, dar mai mult ca Sorin Grindeanu tot ar încasa, fie și numai pentru faptul că ar fi singurul bănățean care să adune în alegeri un procent format din două cifre, că din trei numai Nicolae Robu poate.

Se înțelege că fabulăm acum. Titu Bojin nu știu dacă a fost luat (măcar în mare secret) în considerare cu ocazia sondajelor interne ale PSD, plus că legislația cu primarul ales dintr-un singur tur de scrutin avantajează edilul în funcție, în cazul nostru întâiul fiu al Bocsigului. Dar hai să ne complacem în acest scenariu SF cu Titu Bojin primar al Timișoarei și să vedem cât de bine sau rău ar fi. Paradoxal, va fi o senzație de bine, mai ales dacă luăm ca regulă de căpătâi maxima că numai cine muncește greșește. Eu nu zic că Titu Bojin nu muncește. Și Gheorghe Ciuhandu muncea cu normă întreagă la primărie, dar în ultimele două mandate o suficiență se așternea peste toată Timișoara, paralizând chiar și năzuințele celor ce se credeau mai vizionari.

Titu Bojin este un om muncitor, dar cum am mai spus, dumnealui ar munci mult la întreținere, la conservarea celor existente, nu la proiecte europene atât de „deranjante”, campusuri sportive, pavaje roșii, palmieri și alte brizbrizuri. De exemplu, omul ăsta ar asfalta drumurile, ar repara trotuarele până n-ar mai putea seara de osteneală. Iar asta n-ar duce neapărat la o explozie de bucurie din partea orășeanului, dar nici avalanșe de indignare n-ar trezi de pe urma blocării orașului în lărgiri de pasaje, renovări de piețe, îngroparea de linii ferate și alte figuri. S-ar trăi liniștit, într-un dulce automatism, iar poporul nu i-ar duce dorul efervescentului, senzaționalului Nicolae Robu. Ba mai mult, cu toții am fi fericiți să constatăm ce comod se trăiește în Petroșani, nu departe de Motru.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago