Categories: Politicieni

De la elicopter, la lovituri sub centura! Tolea, catre Bojin: Sa-si vada de trecutul lui, nu de viitorul meu

Nicio zi fără încă un episod din războiul declarațiilor dus între președinții consiliilor județene Arad și Timiș. Adrian Țolea și Titu Bojin. Totul, din cauza elicopterului SMURD staționat din 2011 la Arad și anunțat ca mutat la Timișoara din această primăvară.

Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, a anunțat, la sfârșitul anului 2015, că una dintre prioritățile instituției pe care o conduce este achizițonarea unui elicopter. În ianuarie 2016, social-democratul a spus însă că lucrurile se vor rezolva mult mai simplu. „Avem promisiunea că elicopterul va fi adus de la Arad. Am vorbit cu domnul secretar de stat Arafat, am făcut pista, urmează să facem și celelalte amenajări pentru gararea elicopterului (…) Spun că la 1 martie elicopterul poate fi aici”, declara Bojin. Omologul său arădean, Adrian Țolea, i-a răspuns imediat. „Elicopterul SMURD va deservi în continuare sistemul de sănătate arădean. Fac această precizare pentru a infirma zvonurile şi atacurile din aceste zile, care «dau» ca şi plecat acest elicopter (…) Cred că pesedistul Titu Bojin a început campania electorală. Încearcă să-și mascheze nereușitele din fruntea CJT și să potolească furia timișorenilor, după ce a pierdut peste 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile”, a declarat liberalul.

A urmat replica lui Bojin. „Adrian Țolea ar fi bine să se gândească la el și la ce val l-a adus în acea funcție. Nu am de ce să stau de vorbă cu el. Ar trebui să analizeze ce se întâmplă la el în județ (…) Anul trecut au fost aproximativ 60 de zboruri, dacă ar fi fost o singură intervenție pe zi personalul care a deservit elicopterul a avut 60 de zile de lucru în loc de 365 (…) Se chinuie să-și facă campanie Adrian Țolea. Pe mine mă cunosc cetățenii județului, nu reprezint o soluție de moment, ca în cazul domniei sale. Mai mult de 70% din intervențiile cu elicopterul au fost dirijate către Spitalul Județean Timișoara. Ministerul de Interne trebuie să hotărască”, a spus PSD-istul. Evident, Țolea nu putea rămâne dator. „Declaraţiile lui Bojin pe această temă sunt politice, nu ţin de funcţia administrativă. Ca să-şi argumenteze această încercare de «deturnare» a elicopterului SMURD, domnul Bojin face unele afirmaţii care nu concordă cu realitatea. Este o manipulare în scopul acumulării de capital electoral”, a afirmat șeful CJ Arad.

Adrian Țolea îi explică, pe cifre, lui Titu Bojin cum funcționează elicopterul SMURD. „Nu are regim de ambulanţă, să lucreze 24 din 24, ci este folosit doar la urgenţe deosebite, în special accidente rutiere. Aradul sau Hunedoara au un trafic mult mai intens decât Timişul sau Caraşul. În plus, regimul de zbor al elicopterului are unele clauze speciale (…) Aradul găzduieşte elicopterul deoarece are poziţionarea cea mai optimă, geografic şi ca intensitate a urgenţelor, dintre toate judeţele pe care le deserveşte, adică Bihor, Hunedoara, Arad, Timiş şi Caraş”, susține acesta. Conform calculelor lui Țolea, în cei patru ani şi două luni, de când elicopterul SMURD este la Arad, CJ a plătit pentru funcționarea acestuia 148.375 euro, sumă la care se adaugă încă 25.000 de euro, cheltuieli cu amenajarea locaţiei. „«Am vorbit la Bucureşti» ţine de traficul de influenţă, nicidecum de argumente logice pentru care elicopterul SMURD să fie mutat. În această dispută, pe dumnealui îl preocupă statutul meu prezent şi viitor (…) Îi reamintesc că ar trebui să-l preocupe mai mult trecutul dumnealui, care s-ar putea să-l bântuie când îi e lumea mai dragă”, a conchis Ţolea.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

53 de minute ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

O oră ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago