Categories: PartideUltima ora

Grindeanu spune ca PSD anunta joi candidatul la primarie, Birsasteanu ii da cu flit

Situația tragi-comică din PSD Timiș în privința desemnării candidatului pentru scaunul de primar al Timișoarei s-ar putea clarifica joi. Cel puțin așa susține președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, care a declarat, pentru deBanat, că în ziua respectivă va fi anunțat candidatul.

„Eu știu că mâine (joi, 14 ianuarie – n.r.) o să iasă într-o conferință de presă președintele organizației Timișoara și o să anunțe. Eu așa știu”, ne-a declarat Sorin Grindeanu. El a pasat întreaga responsabilitate a desemnării candidatului pe umerii organizației PSD Timișoara, implicit a președintelui acesteia, Sebastian Răducanu. Întrebat dacă e mulțumit de cel pe care PSD îl va avea drept candidat, Grindeanu a răspuns: „Eu pot să fiu nemulțumit, dar dacă sondajul este într-o formă, pe aia mergem”. La conferința de presă anunțată vor participa Răducanu și deputatul Florică Bîrsășteanu, ambii fiind trecuți pe lista de potențiali candidați pentru care s-a comandat și sondajul de opinie.

Și totuși… Lucrurile nu sunt chiar așa simple cum le-a anunțat Grindeanu. Bîrsășteanu l-a contrazis pe șeful său de partid, afirmând că au rămas în competiție doi oameni și va mai trece o vreme până se va anunța candidatul final. „Momentan sunt două nominalizări. Au rămas doi oameni în cursa de selecție, dar mai e mult până departe. După sondaj eu cu doctorul Marius Craina suntem mai bine plasați”, ne-a declarat Bîrsășteanu. De altfel, în urmă cu aproximativ zece zile, același Bîrsășteanu declara, la un post local de televiziune, că pentru PSD va candida la primărie Marius Craina. Grindeanu l-a presat în ultima perioadă pe Răducanu să candideze, dar acesta din urmă a refuzat. De altfel, relațiile dintre cei doi foarte reci, chiar glaciale, Grindeanu comunicând cu Răducanu prin… Alfred Simonis. Singurul dispus să candideze este Bîrsășteanu, care a pus însă o condiție clară: să-și facă singur lista de candidați la CL. În acest caz, ar dispărea de pe listă oamenii de casă ai lui Grindeanu. De aceea președintele PSD Timiș nu ar fi foarte fericit cu candidatura medicului. Pe de altă parte, la finalul săptămânii, într-o ședință la vârful PSD, Grindeanu trebuie să prezinte numele candidatului la primărie.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

4 minute ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 minute ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

2 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

3 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

3 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

4 ore ago