Categories: Primăria Timişoara

La Timisoara s-au inventat… bancile cu gard! Sunt provizorii, spun cei de la primarie / FOTO

Lucrările de amenajare de la Balta Lămâița nu au fost gata la timp, dar avansează. În ultimele zile au fost montate și bănci, dar… într-un mod care a stârnit râsete pe rețelele de socializare. Reprezentanții primăriei spun că gardul „plantat” în fața băncilor e doar provizoriu.

Reconstrucția ecologică a Bălții Lămâița a fost anunțată din vara anului 2014, dar lucrările n-au început oficial decât în primăvara lui 2015. Acestea prevăd amenajarea terenului şi a bălţii, igienizarea luciului de apă, montarea de bănci, pergole și coşuri de gunoi, construirea unui ponton, a unei fântâni de apă și a unei cişmele, montarea de corpuri de iluminat fotovoltaice, dar și desenarea de alei. Pe baltă ar urma să apară păsări, poate chiar și lebede, iar luciul de apă va fi populat și cu pește. Durata de execuție anunțată: opt luni. În noiembrie, totul ar fi trebuit să fie gata dar… n-a fost!

Lucrarea, al cărei preț este de peste două milioane de lei, a fost câștigată la licitație de Kasdum-GF, firma din Drobeta Turnu Severin care a lucrat la reabilitarea Liceului „Nikolaus Lenau”. Vara trecută, firma a oprit lucrările, spre nemulțumirea locuitorilor din zonă, care s-au plâns de haosul creat. Șantierul a fost reluat în prag de iarnă, iar la finele anului trecut, reprezentanții Direcției de Mediu a PMT estimau că lucrarea era gata în proporție de 61%! În ultimele zile au fost trasate și marcate cu mici bușteni aleile și au fost amplasate mai multe bănci, în spatele… gărdulețului de bușteni! Felul în care arată acum zona a fost ironizat deja de rețetelele de socializare, unde au apărut primele fotografii. Oamenii nu înțeleg ce a fost în mintea celor care au ales o astfel de soluție.

Totuși, reprezentanții primăriei spun că lucrurile se vor schimba. „Când vor fi lucrările, nu va arată așa. Va fi gata decupat gărdulețul din fața băncilor și va fi amenajată o bordură Acel gărduleț este pus dintr-o singură bucată, pentru a putea fi turnată aleea. Deocamdată băncile rămân acolo”, spun aceștia. În zonă ,ai trebuie amplasat mobilier, mai este de pus gazonul și de amenajat locul de joacă și mai trebuie făcute împrejmuiri. Balta este curățată, dar de jur împrejurul ei mai trebuie făcute plantări. Noul termen de finalizare: luna martie. (sursa foto: www.facebook.com)

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago