Categories: Politica

Monica Macovei: Timisoara, ca oras, a ramas in urma. Trebuie schimbata clasa politica

Monica Macovei, liderul partidului M10, s-a aflat sâmbătă la Timișoara pentru a fi prezentă la o întâlnire la care au participat membri de partid din toată țara. În ceea ce privește urbea de pe Bega, europarlamentarul susține că este unul dintre orașele pe care le iubește, dar care nu a evoluat prea mult în ultimii 20 de ani. Cine e de vină? Politicienii și administrația locală.

Președintele M10, Monica Macovei, a discutat la Timișoara despre viitorul partidului pe care îl conduce, dar și despre alegerile din această vară. Europarlamentarul spune că M10 va avea, cu siguranță, un candidat la Primăria Timișoara, însă, deocamdată, nu s-a stabilit nici cine va fi persoana în cauză, nici data limită la care se va anunța oponentul lui Robu. „Suntem în proces de evaluare a câtorva candidați, deci vom avea candidați la Primăria Timișoara”, a declarat europarlamentarul. Singurul nume vehiculat pentru o candidatură la PMT din partea M10 este cel al lui Corneliu Vaida. Totuși, se pare că acesta nu ar dori să intre în luptă decât din postura de independent susținut de partidul Monicăi Macovei. „Noi, ca orice oameni inteligenți, suntem flexibili și avem prin statut posibilitatea de a susține independenți, dar încă nu am luat o decizie pentru Timișoara”, a mai spus aceasta.
Totuși, indiferent că va fi Vaida sau altcineva, Macovei este de părere că Timișoara are nevoie de o schimbare: „Nu mi se pare că Timișoara merge bine deloc. Eu văd aceeași Timișoara plină de gropi, văd aceeași Timișoara care din punct de vedere al dezvoltării a rămas în urmă și nu văd mare deosebire față de Timișoara de acum 20 de ani. (…) Este vorba despre ceea ce dorim pentru Timișoara și pentru restul orașelor. Toată lumea vrea și străzi asfaltate, case renovare și ca totul să fie decent și frumos. Dar nu numai în centru și nu numai fațade. E nevoie și de centura de sud a Timișoarei. (…) Trebuie o viziune de viitor și o viziune fundamentată și asta nu mai pot face acești oameni, care sunt în aceste partide de 26 de ani. Dacă timișorenii sunt mulțumiți acum cu primarul Robu?… eu nu cred că sunt. (…) Exact actul pe care timișorenii l-au făcut în 1989 trebuie să mai fie făcut din nou apropo de clasa politică. Revoluția politică! Clasa asta politică, care este în parlament de 26 de ani, să plece”, a conchis Macovei.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago