Categories: SportUltima ora

Robu, exclusiv despre situatia de la Poli: Exista un plan B, dar nu-l pot dezvalui

„Ce se întâmplă la Poli?”. E o întrebare care se aude tot mai mult pe buzele microbiștilor, știută fiind starea precară din punct de vedere financiar a clubului. Hemoragia din ultima perioadă de jucători dar și din staff-ul clubului a dat liber unor zvonuri tot mai alarmiste referitoare la viitorul echipei. Pentru a lămuri situația de la Poli am luat un scurt interviu “patronului” (sau unul din patroni) echipei, primarul Nicolae Robu. Fără lucrări la străzi, fără pasaje, parcuri, trotuare sau proiecte europene. Doar despre fotbal. Dacă a lămurit sau nu lucrurile, puteți vedea în cele ce urmează.

Microbiștii, suporterii lui Poli sunt extrem de alertați în ultimul timp după plecările de la club, și din conducere și din lotul de jucători. Aparent situația e foarte gravă. Dumneavoastră cum o vedeți?
Îi înțeleg perfect pe suporteri. Chiar am făcut un exercițiu de imaginație să mă pun în pielea lor și să privesc la club „din afară”. Clubul pare, într-adevăr, într-o situație extrem de gravă. Din fericire, însă, pe fond, nu e chiar așa. O spun răspicat, din start: nu avem motive să fim disperați! Întăresc: dragi poliști, suporteri, jucători, antrenori: nu avem motive să fim disperați! Preocupați, însă, da, avem toate motivele să fim. Hai s-o luăm cu problemele pe rând. De acord?
Sigur!
Cel mai grav lucru, de fapt singurul lucru grav la club este lipsa banilor. Avem oprită de mai bine de jumătate de an finanțarea de la principalele surse, PMT și CJT, în urma acelei decizii a Curții de Conturi Timiș și am ajuns să avem restanțe salariale pe două luni și e pe-aproape a treia. Săptămâna viitoare ne intră, însă, banii din drepturile TV și toată lumea își va lua drepturile pentru o lună și, dacă se va putea, pentru încă o fracțiune de lună. În plus, se va susține cantonamentul în Antalya cerut de antrenor. Acești bani trebuie priviți doar ca o bulă de oxigen, dar problema financiară rămâne, câtă vreme contestația noastră nu primește un răspuns pozitiv, așa cum ar fi normal să se întâmple, având în vedere că în alte părți ale țării un asemenea răspuns au primit, pe spețe identice, din partea Comisiei Naționale. Dacă răspunsul vine pozitiv și în timp util, problema financiară se rezolvă instantaneu. Altfel…
Se vorbește chiar ca să nu fie dus campionatul până la capăt. Există această posibilitate?
Nuuu, această posibilitate trebuie exclusă din start. Nu voi lăsa eu să moară un copil născut și crescut atât de curat, în transparență totală, în deschidere totală spre orice iubitor de fotbal corect și cinstit, mai ales că din ediția următoare de campionat, va fi finanțabil și fotbalul în formula la care am recurs pentru rugby, baschet și handbal, în Clubul Sportiv Municipal. Iată, vă dau o noutate: acum două zile, am vorbit la telefon cu președintele FRF Răzvan Burleanu și am aflat de la dânsul că statutul FRF a fost modificat și se așteaptă acum doar validarea noii variante de către Judecătorie.
Au plecat președintele Liviu Anton și vicepreședintele Florențiu Staicu, doi apropiați ai dvs. Cele două demisii au dat apă la moară celor care cântă prohodul clubului. Puteți să le comentați?
Nu mor caii când vor câinii! Da, ambii îmi sunt apropiați, foarte apropiați și îmi pare foarte rău că ei au plecat, lăsând vacante primele două poziții ierarhice. Dar plecarea lor n-are legătură cu problemele clubului, cu atmosfera din club sau cu relațiile cu mine sau cu Titu Bojin. E o coincidență nefericită și-atât. Dar clubul merge mai departe!
Când va fi numit înlocuitorul lui Liviu Anton? Cine va fi? Sau care ar fi potențialii candidați?
Sper cât de curând. Numirea va fi făcută în consens de trio-ul Robu, Bojin, Șerban, ca întotdeauna.
Se vorbește mult de city-managerul Sorin Drăgoi. E o variantă?
N-am discutat, încă, la nivelul trio-ului nicio variantă. Dar vă pot confirma că dl Drăgoi e avut în vedere de mine ca variantă.
Jucători noi vor veni la Poli? Sunt probleme foarte mari de exemplu pentru postul de portar.
Am început o campanie de eficientizare, prin debarasarea de un număr mare de jucători care s-au dovedit inutili echipei. A nu se înțelege că n-ar putea fi utili altor echipe, că ei n-ar avea valoare. În locul lor, vrem să aducem 3-4 noi jucători și vă dezvălui că se poartă discuții cu câțiva care chiar par foarte interesanți.
Există garanția că jucătorii care au mers bine până acum (Dan Popescu, Hernandez, Llorente ș.a.) vor rămâne?
Absolut! 100% vor rămâne!
Există un Plan B în cazul în care răspunsul de la Curtea de Conturi întârzie nepermis de mult sau va fi unul negativ? Care ar fi acela dacă ne puteți dezvălui?
Există, dar… nu vi-l pot dezvălui, nu vă supărați.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

6 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago