50.000 lei pentru o seara folclorica: cadou de 8 martie de la primarie la Casa Studentilor

11.000 de euro pentru un spectacol, într-o singură seară! Nu vă imaginați că este vorba despre ceva ieșit din comun sau despre un artist pe care îl vedeți foarte rar pe scenele din Timișoara. Atât va plăti Primăria Timișoara pentru reprezentația de 8 martie oferită timișorencelor la Casa de Cultură a Studenților!

Consilierii locali au votat, în prima zi a lunii martie, agenda culturală a Primăriei Timișoara. Aceasta însumează peste 12,3 milioane de lei pentru festivaluri și manifestări culturale organizate pe tot parcursul anului. Cei mai mulți bani, adică 1 milion de lei, merg către proiectul „Timișoara – 300 de ani de lumină”. Vor primi bani Revolution Festival, aflat la ediția a doua – 900.000 lei sau JazzTM – 650.000 lei. 700.000 de lei vor fi alocați pentru manifestările organizate în luna decembrie, inclusiv Ziua Națională, Târgul de Crăciun și Revelionul, iar 640.000 de lei vor reveni Festivalului European al Spectacolului și Festivalului Dramaturgiei Românești. Există însă și evenimente punctuale, de care n-a auzit decât foarte puțină lume, dar pentru care se plătesc bani frumoși.

Să luăm, de exemplu, spectacolul care va avea loc pe 8 martie, în sala Casei de Cultură a Studenților din Timișoara. Acesta va fi susținut de Ansamblul „Timișul” și invitații săi, Stana Stepanescu, Georgiana Vița, Andreea Aleușan, Dumitru Stoicănescu, Carmen Popovici Dumbravă și Petrică Moise. Conducerea muzicală este semnate de Nicolae Baniciu, iar coregrafia, de Toma Frențescu. Totul, în organizarea Casei de Cultură. Intrarea pentru public este liberă. Nu la fel de… liber este însă bugetul local! Concertul costă nu mai puțin de 50.000 lei, sumă cuprinsă în agenda culturală! Spre comparație, Festivalului de Blues inclus în aceeași agendă îi sunt alocați 40.000 lei… Ansamblul „Timișul” mai primește, tot de la bugetul local, câte 10.000 lei pentru prestația de la Timfloralis și cea de la Târgul de Paște.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

O oră ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago