Categories: Cultura

Bookfest Timisoara, cu Mircea Cartarescu si Son of Saul

Mircea Cărtărescu. Film de Oscar. Trei Parale în concert. Reduceri peste reduceri. De toate veți avea parte la cea de-a cincea ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara, care va avea loc în perioada 31 martie – 3 aprilie, la CRAFT.

Scriitorul Mircea Cărtărescu este invitatul special al Bookfest Timișoara și urmează să-și lanseze, pe 2 aprilie, „Solenoid”, cel mai recent succes editorial, dar și să acorde autografe. Organizatorii Bookfest promit un program bogat, care va include lansări de carte, sesiuni de autografe, discuții cu scriitori importanți, concerte și cinema de artă, totul gratuit. Oferta va cuprinde aproximativ 20.000 de titluri. Volumul „Solenoid”, semnat Mircea Cărtărescu, deschide lista cărților pregătite de Editura Humanitas, care va aduce 800 de titluri cu reduceri de circa 20%. Curtea Veche Publishing anunță reduceri de preț de până la 40%, dar și peste 200 de titluri și o selecție a celor mai căutate volume, printre care și „Flash-uri din sens opus”, cartea de debut a polițistului Marian Godină, sau Comfort Food, de Jamie Oliver. Editura Nemira va fi prezentă cu o ofertă ce include aproape 500 de titluri și o reducere de 30%. În total, vor fi peste 30 de edituri, dintre care nu vor lipsi Polirom Cartea Românească, Okian, Editura Casa, Editura Niculescu, Editura Doxologia, Centrul de Carte Străină Sitka, Editura ALL, Editura Eikon, Editura Ratio et Revelatio, Editura Trei, Editura Corint, Editura Saeculum I.O. și Grupul Editorial Art.

Printre evenimentele conexe se numără un concert al formației de muzică tradițională Trei Parale dar și proiecția gratuită a peliculei „Son of Saul”, care a câștigat luna trecută premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Intrarea publicului va fi liberă în toate cele patru zile, Bookfest Timișoara putând fi vizitat între orele 10 și 20. Salonul de Carte este organizat de Asociaţia Editorilor din România, cu co-finanțarea Consiliului Județean Timiș și a Primăriei Municipiului Timișoara.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago