Categories: Zâmbete amare

De ce este linsat Guvernul Ciolos

Un copil se intoxică cu lapte într-o comună din județul Constanța. Televiziunile de știri sar în haită și dau verdictul: „Guvernul tehnocrat e vinovat!”. O conductă de apă se sparge într-un orășel din Moldova. Nu mai sunt vinovate primăria din localitate sau societatea de apă-canal, iar televiziunile știu deja: „Guvernul tehnocrat e vinovat!”. Lui nea Vasile dintr-un sat din Ialomița, vântul îi ia acoperișul de pe casă. Televiziunile dau buluc și dau verdictul: „Cioloș e vinovat! N-a mărit ajutoarele sociale pentru ca nea Vasile să-și repare acoperișul”.

Dacă în cazul altor actanți politici (Băsescu, Ponta, Dragnea, Blaga etc.) aveam o diversitate de opinii, în funcție de simpatiile televiziunilor, în cazul lui Dacian Cioloș, cu o singură excepție, toate sunt de acord: e vinovat de toate relele pământului. E vinovat că e zăpadă în Maramureș și căldură în Banat. E vinovat de încălzirea globală și dispariția balenei albastre. Ba, ca să întărească toate aceste atacuri paranoice, niște terchea-berchea, despre care nu prea știi ce ocupație au, în afară de-a se plimba de la o televiziune la alta, explică ba gesticulând cu mâinile, ba scrâșnind din dinți, cum Guvernul Cioloș vinde România către Bruxelles.

Dar asta nu e destul, fiindcă și partidele înjură de dimineața până seara guvernul. Între PSD și ALDE e un adevărat concurs în acest sens. Uneori, atacurile ajung la cote delirante, cum se întâmplă de exemplu în cazul unei senatoare celebre pentru că s-a îngrășat 15 kg în timp ce făcea greva foamei la Antena 3. Nici PNL nu se dă la o parte din acest concert, e drept însă că o face pe sotto-voce. Ba chiar și UNPR, care e în moarte clinică, nu poate să lipsească de la acest adevărat linșaj.

De ce se întâmplă toate acestea? De ce e linșat în ultimul hal cel mai onest premier pe care l-a avut România în ultimii 26 de ani? Nu e deloc greu de explicat. Pentru prima dată după Revoluție, grupurile de interese nelegitim și mafia transpartinică nu mai stau la masa guvernului. Conductele cu bani de la guvern pentru aceste găști au fost blocate, de unde și marea disperare. Se știe că în spatele tuturor partidelor, al multor politicieni există tot felul de grupuri mai mult sau mai puțin vizibile. Ele au făcut de multe ori legile în această țară, oricine se afla la putere. Și tot ele aveau un rol determinant în finațarea partidelor politice în general sau a unor politicieni în particular. Or, aceste haite nu mai au pâinea și cuțitul în mână după instalarea guvernului tehnocrat. În cazul televiziunilor, se știe că unele sunt conduse din pușcărie sau de indivizi pușcăriabili. Că depind de grupuri de interese, repet nelegitime, fiindcă pot exista și astfel de grupuri legitime. Cum să nu fie supărat Sebastian Ghiță când în timpul Guvernului Ponta a primit de la stat contracte de un miliard și două sute de milioane de lei pe încredințări directe, iar acum trebuie să participe la licitații?! Cum să nu fie disperați cei la Intact Grup și ale lor televiziuni anti-Justiție, când Dacian Cioloș a anunțat că vrea să impună respectarea legii?

Da, de asta e „vinovat” Guvernul Cioloș, fiindcă a stopat hoția într-o țară în care corupția era endemică. E „vinovat” că nu se mai iau decizii în favoarea unui grup infracțional sau altul. Nu se mai dau contracte fabuloase pe încredințări directe. Nu se mai fură de la ANRP, cu licențe Microsoft ș.a.m.d. Guvernul Cioloș trebuie să se întoarcă la Bruxelles pentru ca românașii neaoși să continue ce știu mai bine, și anume spolierea țării. Și atunci cu toții vom fi din nou fericiți! Guvernul Cioloș e departe de-a fi perfect. Ba unii miniștri n-au ce căuta în fotoliile lor. Dar un lucru e cert, cel puțin în privința lui Dacian Cioloș: e de departe cel onest premier pe care l-a avut România după 1989. Și cel mai muncitor!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

2 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

2 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

2 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

2 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

3 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

3 ore ago