Categories: Ziaristu' de terasă

La Poli se vede deja falimentul transferurilor de pe Youtube

Cu tot gustul amar și nervii întinși de la finalul partidei cu CFR Cluj, trebuie să recunoaștem un lucru. Și anume că Poli a făcut un meci foarte bun cu o echipă valoroasă, poate unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon. Timișorenii au jucat bine tactic, iar timp de 90 de minute clujenii n-au avut nici măcar o ocazie de gol, în pofida unei posesii mai mari. Nu mai vorbesc de faza din minutul 59, când o țară întreagă, cu excepția unui singur om, a văzut că golul lui Zicu, una dintre cele mai frumoase execuții ale campionatului, a fost perfect regulamentar. Din păcate, singurul care n-a văzut acest lucru a fost și cel mai important: tușierul George Neacșu. Dincolo de arbitrajul cumva ostil (golul doi al clujenilor, marcat mult după ce s-au terminat cele trei minute de prelungiri dictate) a fost și un ghinion incredibil. Evident, și jucătorii timișoreni au partea lor de vină, fiindcă au luat două goluri în prelungiri, fiind în superioritate numerică.

Dar altundeva vreau să ajung după acest meci de tristă amintire. De această dată, cu două excepții, antrenorul „Flocea” a folosit doar jucători din vechea gardă. Cei doi veniți în iarnă (fundașul Torres și portarul Strauss) au fost și cei mai slabi de pe teren. Strauss a greșit decisiv la primul gol, iar înaintea celui de-al doilea a degajat aiurea o minge trimisă la portar. Așadar, antrenorul a renunțat să mai bage în primul „11” experimente aduse în iarnă, gen Pissas, Rajcomar, Suarez, jucători care n-ar avea loc nici la Progresul Gătaia. Ca ei găsești mulți nu doar la Centrul de juniori al lui Poli, dar și prin Liga a IV-a județeană. Și, lucru incredibil la un club care are mari probleme financiare, sunt ținuți în afara lotului jucători precum Kirschstein, Croitoru, Poparadu, Popovici sau Boldea. Un lux pe care nu și-l permit echipe mult mai bogate, fiindcă și aceștia sunt salarizați. Au fost chiar mai mulți, dar un Curtean sau Lazăr și-au găsit echipe.

Și faptul că avem o bancă extrem de slabă s-a văzut și în momentul în care a fost nevoie de înlocuirea lui Scutaru și Ovidiu Popescu. Oricare dintre cei enumerați mai sus erau soluții mai bune decât Pissas sau Jenkins. Nu știu dacă a fost o prostie nemărginită la mijloc sau comisioanele din transferuri. Dar în această iarnă cuplul Daniel Stanciu – Florin Marin a umplut vestiarul lui Poli cu tot felul de ciurucuri luate de pe YouTube sau de la oficii de șomaj. Iar cei care mai știu ceva fotbal stau ostracizați din motive cunoscute doar de cei doi Repet, nefolosiți dar care trebuie plătiți, fiindcă altfel ne putem trezi cu penalizări. Aici nu mai încape pardon, iar cineva trebuie să intervină. Fiindcă se pare că cei doi nu s-au oprit aici, iar prin intermediul Anamariei Prodan vor să aducă și alte experimente. Nu știu cine se mai ocupă de club, fiindcă președinte nu avem. Dar dacă Stanciu e lăsat să-și facă în continuare mendrele și nu e oprit, sigur ajungem în faliment, și poate și în Liga a II-a. Apropo, săptămâna trecut, și Zicu a intrat în dizgrația lui „Flocea”. Până la urmă a jucat și a făcut poate cel mai bun meci de la revenirea lui Poli.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago