Categories: Zâmbete amare

Oare Teleormanul si Timisul chiar sunt in aceeasi tara?

Chiar dacă nu ați trecut pe acolo, în mod cert ați auzit de județul Teleorman. Populat cu așa-numiții teleolteni, Teleormanul se situează în sudul țării, pe malul Dunării. Celebritatea județului se datorează și faptului că – fenomen mai straniu decât OZN-urile – o dată la patru ani, uneori chiar mai frecvent, morții se întorc din gropi pentru a vota. Neapărat cu PSD! Și dacă am dezvăluit partidul cu care votează teleoltenii, ați înțeles cu siguranță că Teleormanul este un județ sărac, populat cu asistați social. Unele statistici îl dau drept cel mai sărac județ din țară. Altele îl dau pe locul II de la coadă, fiind detronat de Vaslui. Teleormanul a dat și mari personalități României. Cei din noua generație poate au auzit mai puțin de Marin Preda, dar în mod cert au auzit de Liviu Dragnea. Acest baron și haiduc modern, care ia de la toată lumea ca să dea la PSD. Inclusiv voturi!

Trecând peste această scurtă prezentare, ajung și la echipa de suflet a teleoltenilor, FCM Alexandria. Aceasta activează în Liga a IV-a, unde dispută adevărate derby-uri, pe viață și pe moarte, cu Astra Plosca, Metalul Peretu, Atletic Orbeasca, Viața Nouă Olteni sau Avântul Bragadiru. Ei bine, pentru această fulminantă echipă, Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții, va ridica un nou stadion. Nu foarte mare, 5.496 de locuri, și nici foarte scump: 12,68 milioane de euro. Bine, raportat la populația Alexandriei (45.000 de oameni) și la valoarea echipei, stadionul este faraonic, iar prețul, exorbitant. Și asta nu e totul. În același județ, aceeași CNI mai ridică un stadion la Turnu Măgurele (24.000 locuitori), cu 1.500 de locuri, pentru care se vor acorda 4,2 milioane de euro. Nici nu mai contează că stadioanele au fost plănuite de Victor Ponta și Liviu Dragnea și puse în practică de vicepremierul PSD-ist Vasile Dâncu, șef peste CNI. Nu știu dacă peste capul premietului Dacian Cioloș.

Contează altceva. Fiind județ bugetofag, Teleormanul trăiește din banii pe care îi varsă la buget fraierii care mai și muncesc în țara asta. Ca, de exemplu, timișorenii. Timișoreni care poate ar vrea să aibă și ei un stadion nou. Dacă tot se fac din banii lor stadioane la Craiova, Târgu Jiu, Alexandria, Turnu Măgurele etc. Numai că la noi nu se poate. Cum nu se poate nici măcar o șosea de centură. Apropo, pe când era ministru, sinistrul Dan Șova voia să facă autostradă București – Alexandria, poate pentru ca Liviu Dragnea să ajungă mai rapid la proprietatea sa de milioane de euro, construită din salariul de veșnic bugetar.

Ca să nu mai amintesc de două chestiuni similare, tratate total diferit de o instituție a statului român. Precum la Timișoara, Camera de Conturi Teleorman a găsit că finanțarea echipelor sportive de la bugetele locale ar fi ilegală. La fel ca la Timișoara, cei de acolo au contestat la Curtea de Conturi București raportul inițial. Și aici nu mai e ca la Timișoara: Curtea de Conturi București a dat răspuns pozitiv contestației celor de la Teleorman. Astfel că acolo echipele sportive pot fi finanțate de la bugetele județean și local. Și atunci stai și te întrebi: Timișul și Teleorman sunt în aceeași țară? Mai exact spus, sunt guvernate de aceleași legi? Sau poate Timișului îi lipsește un Liviu Dragnea? Bine, unii ar spune că îl avem pe „marele bănățean” Ilie Sârbu, culmea, ajuns mare boss la Curtea de Conturi. Iar alții ar spune că tocmai pe motiv de Ilie Sârbu, Curtea de Conturi a dat soluții diferite la cauze similare.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago