Categories: Klaus Vaterland

Suicid cu banateni

Când un bolnav cronic se chinuie să moară de hepatită, nici nu mai contează că pe certificatul de deces scrie că omul a răposat din cauza hemoroizilor. Tocmai când toată Timișoara interesată îi cânta prohodul lui ACS Poli, când rezultatele și pauza competițională impuneau o schimbare de antrenor, ce credeți că au făcut patronii acestui club? Ce puteau ei să facă mai bun în această situație de criză? Să se certe, să-și hrănească orgoliile prostești și să pună lumânarea la căpătâiul muribundului. Asta ca să nu bănuiesc că la mijloc ar fi oareșce interese ca această echipă în care administrația publică a băgat 52 milioane de lei să retrogradeze și să se desființeze prin vară.

Prima greșeală, primul pretext. Nicolae Robu, primarul și unul dintre cei doi patroni ai clubului ACS Poli, a decis de unul singur demiterea lui Florin Marin. Decizie firească, la urma urmelor, dar care mi-e teamă că va face mai mult rău decât bine. Cu Cosmin Contra autopropus, cu Petre Grigoraș ca și antamat, cu Andone pe fir, Nicolae Robu a crezut că numirea unui nou antrenor cu ștaif va fi o formalitate. N-a fost așa. Iar dezastrul organizatoric de până acum părea o mică problemă pe lângă furtuna declanșată de Titu Bojin, celălalt patron politic al clubului.

Poți să-i reproșezi lui Titu Bojin că vrea curățenie la club? Evident că nu. Toată lumea vedea că acolo era un cuib de indivizi plantați politic, peste care stătea Daniel Stanciu singur în luarea deciziilor proaste sau foarte proaste. Pe acest fond, cererea lui Titu Bojin ca toți din club să-și dea demisiile pare o chestiune responsabilă, dar mai otrăvitoare ca arsenicul. La ora la care scriu aceste rânduri se pune la cale o adunare generală care să taie în carne vie. Probabil va fi acceptată demisia lui Daniel Stanciu și a celorlalți din executiv, după care politicienii se vor întoarce de după perdele cu mutările în plic. Directorii puși politic se vor întoarce sau vor fi plantați alții de aceeași teapă, antrenor va fi pus vreunul ca Ionuț Popa, că altul nu vrea, dar, mai important!, că e bănățean de-al nostru.

Și eu sunt bănățean și țin cu Poli de când Nicolae Robu n-a terminat facultatea, iar Titu Bojin nici măcar n-a visat s-o înceapă, dar să umplem clubul de bănățeni nu poate înlocui nevoia de manageri și specialiști în fotbal. Dacă Titu Bojin ar fi mânat de bune intenții, atunci ar fi văzut demult că acest club e căpușat de tot felul de activiști de partid puși chiar de el. Nu acum, când alții pun la fiert coliva, să te dai preocupat de ce a pus pe butuci această construcție. Sper că zvonul cu bănățeanul Ionuț Popa de la Pesac este o glumă de consiliu județean. Mai trebuie repus pe funcție „Bungău șutul tău” și pe Rosenblum manager sportiv și o să bocim după Florin Marin.

Chiar așa, de ce să-l schimbăm pe Florin Marin cu Ionuț Popa? De ce să nu-l punem atunci pe Relu Șunda și pe dom’ profesor Jackie Ionescu președinte de imagine? Și, eventual, pe Alfred Simonis din partea consiliului local în consiliul de administrație al clubului. Dar nu mai bine desființăm clubul, dom’le președinte Titu Bojin, că și-așa vine ASU Politehnica din urmă și vom avea echipă în Divizia B?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago