Categories: Ziaristu' de terasă

Voluntariul cu blatu’, Poli cu… Stanciu

Nu e nici vis urât, nici măcar o glumă proastă! Poli a ajuns pe un loc care duce direct în Liga a II-a fără bătăile de cap al unui meci de baraj. Și asta, după o prestație jalnică la Craiova. Acolo unde, mai ales într-o primă repriză absolut execrabilă, s-a văzut din nou frica lui Flocea și refuzul de-a juca fotbal. Stil căcăcios care ne-a costat două puncte și în meciul cu CFR Cluj. Poli a fost întrecută de ambele echipe din Ilfov, Chiajna și Voluntari. E adevărat, această din urmă trupă a beneficiat de un blat grețos la Iași. Nu-i vorba de o obsesie politică, dar nu poți să nu observi coincidența că atât la Iași, cât și la Voluntari sunt primari PSD. Mai mult, ambele echipe (ca și Chiajna de altfel) sunt finanțate de la bugetele locale, deci primarii sunt oarecum patronii cluburilor. Finanțare care a fost refuzată însă Timișoarei, dar asta e altă poveste.

Trebuie spus totuși că blaturile trecute și viitoare ale Voluntariului trebuiau demult timp luate în calcul. Și anume din clipa în care Mitică Dragomir și Bela Kassai s-au dus să preia echipa aflată atunci pe loc retrogradabil la o distanță apreciabilă de Poli. Stau și mă întreb dacă nu cumva și meciul de la Timișoara câștigat de Voluntari la finalul sezonului regulat n-a fost cumva trântit. Un meci în care Flocea și Stanciu au trimis pe teren pentru prima dată noile achiziții aduse de pe dracu’ știe ce site de gloabe: Pissas, Rajcomar, Suarez etc. Jucători care evident că n-ar prinde echipa nici la Giarmata sau Gottlob. Chiar așa, există vreun timișorean care ar băga mâna în foc pentru Stanciu și Flocea că n-au pus de una mică cu Mitică? Fie și pentru faptul că au băgat în teren astfel de ciudați.

Ideea este că Poli pare acum a nimănui, o echipă aflată în bătaia vântului. Nimeni nu-și asumă răspunderea pentru nimic. Din luna decembrie, când președintele și vicepreședintele și-au dat demisia, e un haos total. Primarul Robu e absent. Președintele CJT, Titu Bojin, l-a lăsat pe Robu să facă ceva. Adică nimic. Ca atare, managerul Daniel Stanciu a făcut ce a vrut la echipă, fără ca nimeni să spună nimic. Și în primul rând, alături de Flocea, a dat afară jucători care mai puteau face multe pentru Poli, pentru a aduce tot felul imitații de fotbaliști. Nu știu dacă nu și pe filiera Anamaria Prodan, fiindcă o altă încercare a lui Stanciu a fost să predea clubul, prin intermediari, nevestei antrenorului de la Steaua. E adevărat că nu sunt bani la Poli, dar chiar să-ți bați joc și de banii care mai sunt, parcă e prea mult. Și Robu tace. Și Bojin îl imită. Și Flocea a plecat. Dar Stanciu rămâne…

P.S. Venirea lui Petre Grigoraș ar putea fi de bun augur. Să sperăm că nu e însă prea târziu.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

6 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

8 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

9 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

9 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

9 ore ago