Chiar incepe santierul in zona Jiul! Cum se va circula pe durata lucrarilor

Primăria predă, miercuri, amplasamentul către firma care se va ocupa de extinderea Pasajului Jiul. Va fi un șantier care va dura 14 luni și va pune la grea încercare nervii șoferilor. Specialiștii din PMT spun însă că va merita efortul și au stabilit deja felul în care va circula pe durata lucrărilor.

Conform proiectului scos la licitație în toamna anului trecut, Pasajul Jiul va avea cinci benzi de circulație, trotuare pe ambele părți, dar și piste pentru biciclete. Urmează să fie lărgită și strada Jiul, care va avea patru benzi. Prețul estimat la începerea licitație era de 28 milioane de lei, fără TVA, însă câștigătorul acesteia, SC Porr Construct SRL, a oferit un preț mult mai mic, de 17,69 milioane de lei, tot fără TVA. Șantierul ar trebui să dureze 14 luni. El va aduce însă restricții de trafic. Astfel, șoferii care vin de pe Circumvalațiunii și vor să facă stânga după pasaj nu vor mai avea voie. Ei vor putea vira stânga însă pe strada Coriolan Brediceanu, care își schimbă sensul, și vor ajunge pe acolo la strada Paris. Dacă veniți de pe Circumvalațiunii și vreți să ajungeți la gară, veți putea vira la dreapta doar de la semaforul de după pasaj.

Mai trebuie să știți, de asemenea, că strada Jiul va fi închisă. Astfel, dacă veniți pe Splaiul Tudor Vladimirescu și vreți să ajungeți pe Circumvalațiunii, veți putea face dreapta doar pe strada Andrei Mureșanu, apoi dreapta din nou, pe Bd. Republicii, și apoi stânga, pe sub pasajul de cale ferată. Traficul pe sub pasajul propriu-zis va fi închis totuși câteva zile, pentru organizarea de șantier. Apoi se va circula pe câte o singură bandă, înspre și dinspre gară. Lucrările vor afecta și felul în care se va circula în intersecția din fața Spitalului de Copii.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

O oră ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

2 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

8 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

8 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

9 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

11 ore ago