Categories: Timp liber

Intre concerte, show barista si… arta partului! Incepe Cafekultour 2016

Timișorenii sunt invitați să se bucure de cea de-a 12-a ediție a Cafekultour – Săptămâna Cafenelelor. Vor avea loc mai multe evenimente inedite, de la concerte, la proiecții de animații, la un one-man-show despre… Arta Pârțului.

Cafekultour va avea loc în perioada 18 – 24 aprilie, în diferite locuri din Timișoara. Ca la fiecare ediție, se pune accentul pe multiculturalitatea orașului și pe numeroasele moduri artistice prin care ne putem manifesta. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Francez și de Centrul Cultural German din Timișoara, împreună cu alți parteneri europeni. „Va fi o săptămână plină, o săptămână bogată și variată în evenimente culturale. Împreună cu partenerii noștri europeni am propus un program variat, care stă sub semnul multiculturalității. Printre evenimentele săptămânii se numără multe noutăți, de exemplu un show barista și de asemenea un show susținut de artiști francezi care propun un spectacol dansant cu proiecții live, cu obiecte luminoase cu care publicul va putea să interacționeze, participând activ în show. Este foarte importat pentru noi să redescoperim cafenelele și cluburile din Timișoara, spații în care lumea se întâlnește și se bucură de cultură”, a declarat directorul Institutului Cultural Francez, Daniel Malbert. „Cafenelele sunt un loc de întâlnire, un loc de schimb de idei, de expresie artistică, de întâlnire între artiști și public”, spune, la rândul ei, Mona Isabela Petzek, directorul Centrului Cultural German.

În programul Cafekultour se regăsesc o mulțime de evenimente. Astfel, luni, 18 aprilie, de la ora 19, în Aethernativ, va avea loc un barista show. Prezentarea va fi susținută de Nana Holthaus – Vehse (Germania). Marți, 19 aprilie, Cafekultour ne invită la un concert susținut de Bonnage & Horreur, (Austria). Recitalul are loc la Ambasada, de la ora 20. Miercuri, 20 aprilie, este seara animațiilor. La Librăria Cărturești Mercy vor avea loc diferite proiecții, oferite de Institutul Polonez din București. Joi, 21 aprilie, iubitorii de cultură sunt invitați în Cuib, de la ora 18, unde vor putea să se bucure de teatru altfel, respectiv „Teatrul Labirint Asylum”. Este vorba despre un spectacol interactiv, în care spectatorii au oportunitatea să devină personaje principale. Intrarea la eveniment se face numai pe bază de rezervare, aici. Vineri, 22 aprilie, Cafekultour ajunge din nou în Aethernativ. Se pregătește evenimentul „Cesko-Rumanska Diskoteka” susținut de Discoteca – grup de arheologie popsonică. Concertul începe la ora 21. Sâmbătă, 23 aprilie, timișorenii sunt invitați la „Hit your lights!” susținut de Niktalop Melodie (Franța) și DJ K-lu. Este vorba despre un show cu muzică, proiecții și lumini, unde, din nou, publicul are ocazia să facă parte din spectacol. Evenimentul are loc în Club Daos, de la ora 23. Duminică, 24 aprilie, se pregătește încă un eveniment special, care este dedicat doar celor care au peste 18 ani. Este vorba despre un one-man-show susținut de actorul Levente Kocsardi, conceptul fiind inspirat din scrierile lui Salvador Dali din „Jurnalul unui geniu”. Acesta va avea loc în Club 30, de la ora 19. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago