Categories: SocialUltima ora

Nu avem nici parcari, dar nici bun simt! Mesaj catre un sofer: Asa faci si la ma-ta?

Timișorenii își lasă tot mai des mesaje „de dulce” în parbrize, din cauza… locurilor de parcare. Lipsa acestora, combinată cu lipsa de bun simț a unor șoferi, duce la situații care pot oricând degenera în scandaluri. SDM anunță, pentru 2016, realizarea a aproximativ 700 de locuri de parcare în cartiere. În centru nu sunt încă soluții.

Lupta pentru un loc de parcare în cartierele Timișoarei capătă tot mai des accente tragi-comice. Ștergătoarele de parbriz ridicate sau bilețelele „de amor” cu amenințări cu poliția sunt modalitățile pașnice prin care șoferii își manifestă nemulțumirea față de felul în care parchează colegii de trafic. Există și variante mai dure, cum ar fi zgâriatul portierelor cu cheia sau chiar „atacul” asupra oglinzilor. Totul, din cauză că numărul locurilor de parcare în zonele dintre blocuri este mult prea mic pentru necesități. În ultimele săptămâni, SDM a realizat aproximativ 100 de locuri de parcare în cartierele Calea Șagului și Steaua, pe terenuri care nu au fost amenajate anterior. Conform viceprimarului Dan Diaconu, urmează și alte lucrări similare. „Vor fi și alte parcări luate în calcul pentru perioada următoare. Cel puțin două zone se știu în momentul de față: zona Ștefan cel Mare și zona străzii Liege”, spune acesta. SDM vrea să facă, în 2016, aproape 700 de locuri de parcare, în cartierele Steaua, Iosefin, Calea Șagului, Fratelia sau Lunei.

În zona centrală nu sunt însă soluții decât, cel mult, la nivel declarativ și teoretic. După transformarea mai multor străzi în artere pietonale au dispărut peste 500 de locuri de parcare, fără ca șoferilor să le fie oferite decât promisiuni. Intențiile primăriei de a face dacă nu o parcare subterană, măcar una sau două supraterane, pe schelet metalic, au rămas doar în stadiul de proiect. La fel de adevărat este și că există șoferi care sfidează orice regulă de bun simț și-și lasă mașinile pe unde îi taie capul. Asta, deși există – puține, dar există – parcări cu plată, în care, spre exemplu duminica, sunt locuri libere, iar o oră costă 2 lei. Dar când dai „jdemii” de euro pe un bolid, orice bănuț contează ulterior, nu-i așa?

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

3 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

7 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

12 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

12 ore ago