Categories: Social

Paradox la adoptii in Timis: unii potentiali parinti refuza si cate 25 de copii!

Numărul de adopții din județul Timiș este în creștere, dar există și o față mai puțin plăcută a procesului de adopție. Unii timișeni spun că doresc să fie părinți, dar refuză să ia acasă micuți pentru că sunt prea grăsuți sau… pentru că nu au fost adoptați deja.

În anul 2015, numărul de adopții în Timiș a crescut. Nu mai puțin de 177 de familii au solicitat evaluări pentru a putea începe demersurile de adopție, cu 14 mai multe decât în 2014. În total, au început procedurile de adopție în cazul a 100 de familii, iar 81 dintre copii sunt deja alături de noii părinți. „Ne-am depășit rezultatul de pe anul 2014, atunci când 60 de copii au ajuns în familii, iată că acum avem 81. Și pentru primele trei luni din anul 2016 avem deja 24 de copii care sunt în familiile lor și pentru care s-a încuviințat adopția. Tindem la mai mult în fiecare an, ne dorim mai mult. (…) Numărul de copii adoptabili este de aproximativ 345. Trebuie însă să se schimbe și mentalitatea familiilor. Avem 13 familii care au plecat acasă cu primul copil, l-au luat acasă”, spune Alina Mayer, șeful Biroului Adopții și Postadopții al DGASPC Timiș.

Acestea sunt cazurile fericite, pentru că, spun reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului Timiș, sunt și timișeni care au un comportament ciudat în timpul procesului de adopție. „Sunt familii cu 25 – 30 de respingeri de copii pe care nu i-au văzut niciodată față în față. (…) Nu putem să ne plângem, ca adoptatori, că stăm un an în procesul de adoptare, în condițiile în care au respins 25 de copii. Sunt în continuare familii cu așteptări nerealiste vizavi de copiii din sistemul de protecție. Părinții biologici ai acestor copii au un anumit profil și e greu să găsești un copil care vine dintr-o familie cu mama studentă și IQ 120. Nu prea avem așa ceva. Toți copiii au nevoie de familie. Avem criterii prin care încercăm să potrivim cât mai bine familia cu copilul (…) Am avut și situații exagerate că e prea grăsuț copilul, că are note proaste sau… că nu a fost adoptat până acum. Asta mi s-a părut extraordinar, să nu vrei un copil pentru că nu a fost adoptat deja”, a mai spus Alina Mayer.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

15 minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago