Categories: PartideUltima ora

PSD cauta intelectuali si le ofera doua locuri pe lista pentru CL Timisoara

Deputatul Florică Bîrsășteanu, candidatul PSD la Primăria Timișoara, vrea să atragă intelectualii spre partid. Două locuri eligibile din lista pentru Consiliul Local Timișoara vor fi puse la dispoziția unor membri ai societății civile. Ei trebuie însă să-și facă și carnet de partid.

Florică Bîrsășteanu este decis să facă orice pentru a atrage societatea civilă mai aproape de PSD. Președintele interimar al PSD Timișoara pune la bătaie două locuri eligibile din lista pentru consiliul local. „Ca răspuns la apelul unor personalități, noi, ca partid, și eu personal, vrem să deschidem porțile societății civile către Consiliul Local Timiș. Din păcate, singura modalitate legală de a ajunge în CL este apartenența la un partid politic. Dar promit că nu vom fi decât un vehicul care să putem trimite în «parlamentul local» pe cei mai reprezentativi dintre cei care doresc să-și asume această responsabilitate. În rest, nu vor avea nicio legătură cu partidul. Ei se vor uita în ochii cetățenilor și vor răspunde public în fața cetățenilor. Noi am decis să oferim două locuri eligibile societății civile, într-un mod democratic, pentru ca această societate civilă care are atâtea idei bune și este atât de atentă la fenomenul politic și administrativ să aibă două voci în CL din partea PSD. Timp de o săptămână așteptăm propunerile timișorenilor cu privire la oamenii reprezentativi, neimplicați politic până acum, pe care să-i ducem în CL”, a declarat Bîrsășteanu.

Cei care au propuneri le pot transmite pe Facebook, urmând ca apoi să se decidă cine vor fi reprezentanții societății civile care-și fac carnet de partid „roșu”. „Peste o lună vom organiza o jurizare independentă a celor care au fost propuși și se vor anunța numele celor doi care vor veni în grupul candidaților pentru CL Timișoara”, a mai spus candidatul la Primăria Timișoara. Există însă o singură problemă. Jurizarea va trebui să aibă loc mult mai devreme, pentru că listele de candidați nu pot fi depuse la AEP decât până în data de 26 aprilie, lucru cu care Bîrsășteanu pare că nu e la curent. În ceea ce privește jurizarea, aceasta va fi făcută de reprezentanți ai societății civile, fără apartenență politică. Nu se știe câți membri va avea juriul sau cine ar putea face parte din el.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

3 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

6 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

6 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

7 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

7 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

7 ore ago