Categories: Poli Timisoara

Schimbarea la fata a lui Poli Timisoara, de 1 aprilie

Liviu Anton, Daniel Stanciu şi Dan Alexa, adică preşedintele, managerul sportiv şi antrenorul principal, ,ar fi trebuit să fie pilonii de susţinere pentru Poli Timişoara, după revenirea echipei în Liga I. La debutul actualului sezon se vorbea chiar despre calificarea echipei în play-off şi, implicit, o eventuală participare în cupele europene. Trioul care pentru cei mai mulţi era echivalent cu obţinerea performanţei s-a făcut ţăndări, nerezistând nici măcar un sezon.

Trezirea la realitate a venit, însă, fără întârziere, la doar câteva etape după debutul campionatului. Dan Alexa a fost primul care a părăsit corabia în derivă numită Poli Timişoara. S-a întâmplat după un usturător 0-4 înregistrat de timişoreni pe terenul Viitorului Ovidiu, în etapa a VIII-a, când Dan Alexa a aruncat prosopul şi şi-a dat demisia. Înlocuirea lui Dan Alexa cu Florin Marin nu a adus rezultatele pozitive, iar preşedintele Liviu Anton şi-a anunţat retragerea de la conducerea echipei în luna decembrie a lui 2015. Poli a rămas astfel fără preşedinte, chiar dacă managerul sportiv Daniel Stanciu şi Ioan Miculaş, membru în Consiliul Director al clubului, au primit drept de semnătură. Daniel Stanciu părea favoritul lui Nicolae Robu şi Titu Bojin, cei care hotărăsc de drept la Poli Timişoara, şi se preconiza că în vara acestui an va fi uns preşedinte de club, dar relaţia cu cei doi a început să se precipite din cauza rezultatelor negative care au dus echipa pe marginea prăpastiei, în subsolul clasamentului, pe loc retrogradabil, acolo unde se află şi acum. Primul sacrificat a fost Florin Marin, după care Daniel Stanciu a ajuns la un acord cu Nicolae Robu şi Titu Bojin în vederea rezilierii contractului cu Poli Timişoara.

Ultima zi de lucru a lui Stanciu la clubul timişorean a fost 31 martie, începând cu 1 aprilie conducerea clubului fiind preluată de Ioan Miculaş, cel care îndeplineşte rolul de preşedinte al clubului. Ioan Miculaş revine în acest fel la conducerea clubului pe care l-a preluat din campionatul judeţean. Odată cu mutarea ACS Recaş la Timişoara şi asocierea cu Universitatea Politehnica, Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, Ioan Miculaş a devenit, în ultimii patru ani, un simplu membru în Consiliul Director. Dacă la începutul campionatului se visa frumos când se vorbea despre obiectivele echipei, Ioan Miculaş şi Petre Grigoraş au un singur obiectiv realist: evitarea retrogradării!

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago