Categories: Primăria Timişoara

Se cauta constructor pentru cele doua strazi noi din zona Oituz / FOTO

Cum ar fi să ajungi de pe strada Popa Șapcă pe Calea Aradului, fără să fii nevoit să ajungi în intersecția extrem de aglomerată de la Punctele Cardinale? Se va întâmpla, teoretic, într-un viitor nu foarte îndepărtat, după ce vor fi realizate cele două noi străzi din zona Oituz. Primăria caută constructor.

În toamna lui 2014, consilierii locali au adoptat studiul de fezabilitate pentru cele două străzi care ar urma să facă legătura între strada Popa Șapcă și Calea Alexandru Ioan Cuza, prin zona Oituz. Acesta a fost donat primăriei de către Universitatea de Vest. Sectorul studiat este situat în zona centrală a municipiului Timișoara, în interiorul careului format din străzile oituz, Popa Șapcă, Penitenciar și zona de blocuri de pe Calea Aradului. Obiectivul principal al investiției îl constituie realizarea a două străzi principale, respectiv utilitățile aferente acestora, care vor deserrvi clădirile existente și viitoare de pe platforma noului Campus Universitar Oituz. O stradă parcurge terenul pe direcția est-vest, racordându-se pe partea estică la strada Popa Șapcă, iar la partea vestică la strada Intrarea Doinei (Strada 1) cu o lungime de 276 m. A doua stradă este amplasată pe direcția nord-sud, racordându-se la sud la strada Oituz, iar la nord la Strada 1 (Strada 2), cu o lungime de 169 m. Cele două străzi vor fi de categoria a treia, cu un carosabil de 7 m lățime”, se precizează în referatul hotărârii de consiliul local adoptate în septembrie 2014.

Acum, după ce a fost finalizat și proiectul tehnic, alături de toată documentația necesară, primăria a dat drumul licitației pentru execuție. Conform studiului de fezabilitate, lucrarea ar urma să coste 4,41 milioane de lei, cu tot cu TVA, „respectiv 1,01 milioane de euro (1 euro = 4,3643 lei la data de 11.03.2013)”. Costurile ar urma, teoretic, să scadă, în urma licitației. Tot teoretic, șantierul este estimat să dureze șase luni. Pe lângă amenajarea de străzi, în zonă sunt prevăzute și lucrări de alimentare cu apă potabilă și tehnologică, precum și canalizare menajeră și pluvială. De asemenea, vor fi realizate trotuare.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

12 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

14 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

15 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

16 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

21 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

22 de ore ago