Categories: PoliticieniUltima ora

Gorgan, catre Popa: Am plecat din PNL, nu am vrut sa fiu asociat cu un partid care a facut doar rau

Câtă vreme îți faci singur pâinea, din grâul tău, nu contează ce culoare are! E mesajul ironic al fostului liberal Daniel Gorgan, de la Jimbolia, către Dan Popa, copreședintele PNL Timiș. Popa a declarat că Gorgan nu face decât politică „de ocazie” și că e mai bine că a plecat la PSD.

În urmă cu trei săptămâni, Daniel Gorgan, la vremea aceea viceprimar PNL la Jimbolia, a virat către PSD, alături de o bună parte din filiala liberală din localitate. Gorgan, provenit din vechiul PNL, nu a vrut să comenteze prea mult decizia de a pleca din partid, dar, la bursa zvonurilor, aceasta a fost legată de desemnarea lui Alin Popovicu drept candidat al liberalilor la președinția CJ Timiș. „Dezertarea” lui Daniel Gorgan a fost un șoc pentru foștii colegi din vechiul PNL, care au și privit-o ca pe o pierdere pentru partid. La finele acestei săptămâni însă, Dan Popa, copreședintele PNL Timiș, l-a atacat pe fostul „vice” din Jimbolia. „Cei care pleacă brusc, după ce ani de zile au mâncat o pâine liberală, ca să spunem așa, și apoi își dau seama că în ei zac mari social-democrați, mi se pare că își desconsideră colegii. A fost patru ani viceprimar liberal la Jimbolia și acum e brusc social-democrat… Suntem o țară liberă, așa văd ei politica, este o politică de circumstanță, de ocazie, s-o facă cum cred ei”, a spus Popa.

Replica lui Gorgan a venit două zile mai târziu și e usturătoare, semn că tensiunile între cele două componente ale „noului PNL” sunt mari, deși oficial fuziunea a mers lin și fără incidente. „Dan Popa îmi reproșează că am părăsit PNL și chiar oferă lecții de morală. Din respect pentru locuitorii din Jimbolia, precizez că am plecat din fostul meu partid pentru că a fost acaparat de foștii pedeliști, conduși de Dan Popa, care brusc a devenit liberal. Nu puteam să îmi asociez imaginea cu reprezentanții unui partid care a făcut doar rău României, așa cum a fost PDL (…) Și pentru că tot îi place domnului Popa să-mi reproșeze faptul că am consumat pâine liberală timp de 3 ani și 9 luni, îi transmit că această pâine a fost făcută din grâu semănat, crescut, recoltat, măcinat de mine și echipa mea, a fost frământată, dospită și coaptă timp de 6 ani de mine și echipa mea liberală din Jimbolia. De acum trei săptămâni am început să însămânțez grâu pentru a face o pâine social-democrată mai mare și mai gustoasă pentru toți jimbolienii mei dragi”, precizat, pentru deBanat.ro, Daniel Gorgan. Acesta se va lupta, pe 5 iunie, pentru funcția de primar în Jimbolia, din partea PSD, cu actualul edil-șef, Darius Postelnicu (PNL, fost PD-L).

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

3 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

17 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

19 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

20 de ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

21 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago