Categories: Timp liber

20 de ani de Garana: 20 de trupe si peste 90 de artisti, cinci zile de neuitat in Poiana Lupului

Festivalul de Jazz de la Gărâna s-a făcut mare! Ediția cu numărul 20 se anunță un adevărat maraton, de la care, dacă vă place combinația jazz – munte, n-ar trebui să lipsiți. Între 7 și 11 iulie, în Poiana Lupului, veți fi martorii unui mix dens și vibrant, între artiști de legendă și tineri care bat acum la porțile succesului.

La Gărâna Jazz Festival, ediția aniversară cu numărul 20, muzica se va auzi, în acest an, pe trei scene: în Poiana Lupului, la Hanul La Răscruce și în Biserica Catolică din satul Văliug. Printre artiștii invitați se numără Jack Dejohnette (SUA), Yuri Honing Acoustic Quartet (Olanda), Kari Ikonen Trio (Finlanda/ Armenia), Magnus Öström Band (Suedia), FOOD (Marea Britanie, Norvegia), Nils Petter Molvær Quartet (Norvegia) și Louis Sclavis Trio (Franța). Nume noi se adaugă însă afișului și așa foarte… greu! .Wojtek Mazolewski, artistul care a pus jazz-ul în mainstreamul muzicii poloneze și apoi pe scenele marilor festivaluri internaționale, va cânta pe scena din Poiana Lupului pe 8 iulie, alături de excentricul quintet format din Wojtek Mazolewski (chitară bass), Joanna Duda (clape) Oskar Török (trompetă), Marek Pospieszalski (saxofon, clarinet) și Jakub Janicki (tobe). În aceeași seară îi veți putea asculta și pe sârbii de la Eyot. Dejan Ilijić (pian), Slađan Milenović (chitară), Miloš Vojvodić (tobe) și Marko Stojiljković (chitară bas) și-au consolidat un stil unic, prin mixul de pian clasic, elemente folk est-europene și fusion electronic.

Americanul Kurt Rosenwinkel, descris de Chicago Tribune ca „unul dintre cei mai aclamați chitariști internaționali din generația artiștilor sub 50 de ani”, alături de Tim Motzer (chitară) și Gintas Janusonis (tobe), va concerta pe 9 iulie în Poiana Lupului. Sâmbătă, 10 iulie, pe scena principală va urca bandul Rusconi, condus de pianistul elvețian Stefan Rusconi, aflat în premieră în România. Veți avea parte de un concert ce îmbină stilurile free-rock, noise, groove și electronic. Din Finlanda vine amestecul exploziv de jazz progresiv și experimental, pus în scenă de acordeonul lui Kimmo Pohjonen, tobele lui Patt Masteloto și chitara lui Trey Gunn, în formula trio-ului KTU. Pe scena din Poiana Lupului va concerta și norvegianul Arild Andersen, cel mai popular basist de jazz al Norvegiei, alături de Tommy Smith (saxofon), Helge Lien (pian) și Paolo Vinaccia (tobe). Programul complet poate găsit aici. Cele mai curajoase proiecte de jazz românesc ocupă un loc de seamă la Gărâna 2016. Printre acestea se numără Raul Kusak, Sebastian Spanache Trio, Jazzybit, Nicu Patoi & Platonic Band sau Trompetre, grup inedit al cărui miez este Petre Ionuțescu (trompetă), alături de Artur Balogh (chitară bass), DJ-ul Alin Constantin (K-lu), percuționistul Sergiu Catană și Gabriel Almasi (chitară).

Biletele pentru Gărâna Jazz Festival 2016 pot fi cumpărate online, pe site-ul biletmaster.ro, în trei variante: bilet de 1 zi – 90 de lei, festival pass pentru 4 zile – 320 de lei sau festival pass pentru 5 zile – 400 de lei. Biletele și abonamentele pot fi cumpărate și din Poiana Lupului, în limita locurilor disponibile. Festivalul Internațional de Jazz Gărâna este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. Peste 50.000 de spectatori au venit, de-a lungul timpului, să se încarce cu energie pozitivă în Poiana Lupului.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

23 de minute ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

28 de minute ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

3 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

3 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

3 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

4 ore ago