Categories: Primăria Timişoara

Cojocari, premiera inainte de pensie: Nu mai da avize de legalitate, fiindca nu traim vremuri normale!

Trimis în judecată în dosarul finanţării lui Poli Timişoara din perioada Marian Iancu și cu sechestru pe avere, secretarul Ioan Cojocari nu mai dă avize juridice! În plenul de marți al CL Timișoara, nu mai puțin de patru proiecte au ajuns pe ordinea de zi fără OK-ul lui „nea Jean”. Acesta spune clar că nu vrea ca, peste ani, să cadă victima vreunui „specialist”.

Secretarul Ioan Cojocari a refuzat să dea viză de legalitate nu mai puţin de patru proiecte intrate pe ordinea de zi a plenului de marți al CL. Este vorba despre cele privind „aprobarea schimbului de teren între Municipiul Timișoara și dl Ilie Gheorghe”, „aprobarea sprijinului financiar de la bugetul local pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România”, „adoptarea agendei sportive cuprinzând programele/ acțiunile sportive proprii organizate de Biroul Sport-Cultură din cadrul Municipiului Timișoara pe 2016” și „aprobarea proiectelor de activitate sportive și a contribuțiilor financiare acordate de la bugetul local, prin contracte de finanțare nerambursabilă încheiate între Municipiul Timișoara și structuri sportive, asociații și fundații fără scop patrimonial pe anul 2016”. „Îmi pare rău că la final de carieră a trebuit să fac asta, dar vremurile pe care le trăim nu sunt vremuri normale. Nu mai ai stabilitatea actului administrativ şi nu mai pot eu, ca secretar, să-mi asum legalitatea la toate proiectele. Am vrut să trag un semnal de alarmă că hotărârea cu Poli este legală, nu a fost atacată de nimeni de la Bucureşti. Curtea de Conturi spune că este legală, dar a venit un procuror care a spus că nu e. Abuzuri nu sunt, dar până se reglementează situaţia, merg pe aceste note”, a spus, în plen, secretarul PMT.

Cojocari a atașat, la cele patru proiecte, câte o notă prin care își explică refuzul de a da aviz de legalitate. „În opinia mea, proiectul de hotărâre este legal, dar legale sunt și HCL 127/20.03.2008 (privind asocierea dintre Municipiul Timișoara și SC Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest SA), nr. 19/13.07.2012 (privind aderarea Municipiului Timișoara la Asociația «Atletic Club Sportiv Recaș»), nr. 326/ 29.07.2010 (privind aderarea Municpiului Timișoara la Asociația Baschet Club Timișoara), nr. 199/04.04.2013 (privind asocierea dintre Municipiul Timișoara cu Universitatea Politehnica și Consiliul Județean Timiș în Asociația Sportivă Clubul de Handbal Politehnica Timișoara) și nr. 200/04.04.2013 ((privind aderarea Municipiului Timișoara la Clubul Sportiv Rugby Club Municipal Universitatea de Vest), însă s-ar putea ca, peste ani, să vină niște «specialiști» de la Camera de Conturi care să-l considere nelegal sau un procuror abuziv și dornic de afirmare care să ignore prevederile contenciosului administrativ și să-l considere nelegal, și să dispună sechestrarea averii și trimiterea în judecată pentru abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave. Față de aceste considerente, nu avizez de legalitate proiectul de hotărâre mai sus amintit. Arată că prin acest demers nu stopez proiectul de hotărâre”, a scris, sub semnătură, „nea Jean”.

La începutul lunii aprilie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ioan Cojocari, alături de fostul primar Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar Adrian Orza și alți foști și actuali funcționari din PMT, inculpați în dosarul finanțării lui Poli, în perioada în care clubul era patronat de Marian Iancu. Cojocari este acuzat de abuz în serviciu și are și sechestru pe avere.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

21 de ore ago