Categories: Primăria Timişoara

Strada Podeanu e gata in urmatoarele zile, Robu promite 400 de copaci

Vreo 400 de copaci, tei și salcâmi, dar și o stradă finalizată cu multe luni întârziere față de planurile inițiale. Este vorba despre strada Dr. A. P. Podeanu, unde lucrările de modernizare au început în vara lui 2015 și ar fi trebuit să dureze trei luni. Traficul a fost totuși redeschis parțial în toamna anului trecut.

În iulie 2015, primăria preda către firma arădeană Sylc Con Trans strada A. P. Podeanu, în vederea lucrărilor de modernizare. .„Vrem să lărgim strada la patru benzi, să creăm piste de biciclete și trotuare pe ambele părţi, să amenajăm circa 230 de locuri de parcare, să amenajăm în zona Bazei 2 o parcare pentru 82 de biciclete și spații verzi”, declara, la vremea respectivă, primarul Nicolae Robu. Traficul auto a fost închis, iar pregătirile au demarat cu tăierea a câteva zeci de copaci de pe stradă: nuci, pruni, corcoduși, vișini și sălcii. Conform reprezentanților PMT, lucrarea avea avizele necesare, inclusiv cele de la Mediu, pentru tăierea copacilor. Inițial, termenul de finalizare era de trei luni, dar, din cauza unor probleme cu utilitățile, în special energie electrică, strada încă nu a fost deschisă integral nici până acum. Circulația este permisă parțial totuși din toamnă.

În câteva zile, strada Podeanu va fi inaugurată și nu oricum, spune primarul Nicolae Robu, ci cu… o mulțime de copaci! „Strada Podeanu a fost și marcată, arată splendid. Mai trebuie mici retușuri la aranjarea pământului unde vom avea verdeață în continuare. Trebuie să se ducă până la capăt plantarea de copaci. S-au plantat deja copacii care erau prevăzuți în proiect, numai că eu am decis să plantăm mult mai mulți. Vom avea aliniamente superbe de copaci din patru în patru metri, alternativ tei și salcâmi. Sunt de câteva ori mai mulți. În total vor fi câteva sute. Probabil vreo 400, poate chiar mai mulți”, susține edilul. Proiectul inițial prevedea tăierea a 73 de arbori. Modernizarea străzii Podeanu era prevăzută să scoată de la bugetul local în jur de 1,5 milioane de euro.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

3 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

4 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

4 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

4 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

5 ore ago