Cum se va circula in zona Pasajului Jiul, dupa deschiderea santierului

Pasajul Jiul va fi extins la cinci benzi de circulație, în timpul unui șantier programat să dureze 14 luni, dar care n-a început încă. Pe durata lucrărilor, traficul rutier și așa îngreunat va fi suferi modificări majore, iar unele străzi vor fi închise total. Cei de la PMT spun că au găsit soluția cea mai bună, în condițiile date.

Primăria a predat, în aprilie, amplasamentul către firma care se va ocupa de extinderea Pasajului Jiul. Conform proiectului, acesta va avea cinci benzi de circulație, trotuare pe ambele părți, dar și piste pentru biciclete. Urmează să fie lărgită la patru benzi și strada Jiul. Prețul estimat era de 28 milioane de lei, fără TVA, însă câștigătorul licitației, SC Porr Construct SRL, a oferit un preț mult mai mic, de 17,69 milioane de lei, tot fără TVA. Șantierul ar trebui să dureze 14 luni, dar el nu a început pentru că lipseau unele hârtii. În sfârșit, avizul de la CFR a ajuns la Timișoara și, în foarte scurt timp, susțin reprezentanții municipalității, va sosi și celălalt aviz lipsă, de la Autoritatea Feroviară Română (AFER). Asta înseamnă că șantierul va începe, mai ales că, peste vară, circulația mașinilor în oraș este ceva mai scăzută.

Lucrările vor determina însă restricții de trafic și chiar închiderea totală a unor străzi. Astfel, circulaţia se va desfăşura doar pe două din cele trei benzi existente. Vor fi închise complet str. Nera, de la str. Sinaia până la Circumvalaţiunii, și str. Jiul, de la Bd.. Republicii până la Splaiul N. Titulescu, precum şi bretelele de ieşire şi intrare, de la Bd. Revoluţiei înspre pasaj. În această perioadă de restricţionare a circulaţiei, relaţiile nord-centru-sud, respectiv sud-nord vor fi asigurate astfel: nord-centru-sud: str. Circumvalaţiunii – str. Brediceanu – str. Nemoianu sau str. Paris – Piaţa Regina Maria (Spitalul de Copii) – Catedrală etc; sud-nord: circulaţia dinspre bd 16 Decembrie 1989, Splaiul T. Vladimirescu, bd. Regele Ferdinand – Splaiul N. Titulescu – str. Anton Seiller sau Andrei Mureşanu – bd. Republicii – str. Circumvalaţiunii. „Pe str. Circumvalaţiunii, de la nord la sud, circulaţia se va desfăşura numai în direcţia Gării de Nord. Celelalte relaţii din zona pasajului vor fi închise, astfel: dreapta, de pe Circumvalaţiunii spre str. Nera, stânga, spre Bd. Republicii (centru), înainte spre str. Jiul”, precizează reprezentanții primăriei. De asememea, conform aceleiași surse, „relaţia centru (Catedrală) – nord nu se va putea efectua prin Piaţa Regina Maria (Spitalul de Copii) – Bd. Republicii – Pasajul Jiul, ci numai prin Piaţa Regina Maria (Spitalul de Copii) – Piaţa 700”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

1 minut ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago