Grija cu cateii prin Padurice! Dupa reabilitare se schimba regulile de plimbare

Înainte de reabilitare, era raiul cățeilor. După redeschidere, s-ar putea să nu mai fie chiar așa. În Parcul Pădurice e foarte posibil ca patrupedele să nu mai poată fi plimbate decât… în drum spre canisită. Totul, pentru a proteja peluzele, pe care oamenii vor avea voie să stea la soare, fără teama de a fi amendați.

Parcul Pădurice din zona Soarelui era, înainte de reabilitare, un loc în care locatarii din zonă își plimbau cățeii fără probleme. Oameni și animale „socializau” pe alei și aceasta a fost atmosfera mulți ani. Anul trecut, parcul a intrat în șantier, modernizarea urmând să coste bugetul local 4,6 milioane de lei, fără TVA. Lucrările sunt aproape finalizate și, susțin reprezentanții PMT, dacă n-ar fi fost atâtea zile ploioase, totul ar fi fost gata deja. Au fost create mai multe grădini tematice: italiană, grecească, spaniolă sau englezească, au fost refăcute aleile, a apărut un lac și, pe șase hectare, a fost pus gazon. După redeschiderea oficială a Parcului Pădurice nu se știe însă în ce condiții va mai fi permis accesul cu câini. „Există o lege, nu pot să fac decât ce prevede legea. Dacă legea permite să se intre cu câini, cu lesă și cu pungi, nimeni nu are voie să îngrădească niște drepturi ale unor cetățeni. Dar mai mult decât permite legea iarăși nu poate nimeni să îngăduie. Nu știu cum va fi, trebuie să vedem exact textul legii, pentru că sunt controverse. Am fost informat că este permis în aceste condiții, cu lesă și cu pungile de rigoare, încât să nu se facă mizerie, iar dacă sunt câini mai mari, cu botniță. O să mă lămuresc, voi citi legea, pentru că nu mai am încredere în sfaturile juridice”, spune primarul Nicolae Robu.

Indiferent la ce concluzie va ajunge edilul după ce va citi legea, acesta spune că nu este normal ca animalele să fie lăsate libere pe peluze, iar stăpânii lor să nu strângă după ele, dacă este cazul. „Nu putem fi absurzi. Una este să se treacă pe alee, pentru a se ajunge la canisită, și alta e să se meargă prin spațiul verde cu câinii nesupravegheați, să fie lăsată mizeria acolo și copiii sau persoane de orice vârstă să nu se poată întinde în iarbă. Avem parcurile să ne bucurăm de ele. Prin urmare, cine vrea să se întindă în iarbă poate să se întindă în iarbă, nu se mai dă amendă pentru așa ceva. Dimpotrivă, este chiar un îndemn. Și atunci, nu este normal să umble câinii liberi prin iarbă, să-și facă nevoile, să nu se adune după ei și când cineva trece pe acolo să se murdărească”, a mai declarat Robu. Pe lateralul Parcului Pădurice a fost reorganizată și vechea canisită. „O să facem și un separeu acolo, pentru câinii mici, pentru că proprietarii de câini au cerut să existe un separeu, spun că cei mici se sperie de cei mari”, a completat edilul. Conform acestuia, Păduricea va fi gata în aproximativ două săptămâni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

2 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

2 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

4 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

4 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

5 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

6 ore ago