Pe Poli Timisoara o paste falimentul, din cauza unei datorii de peste un milion de euro

După ruşinoasa retrogradare din Liga I, apele nu par să se fi limpezit la Poli Timişoara. Pe zi ce trece, falimentul clubului care şi-a început aventura fotbalistică la Timişoara acum patru ani pare tot mai iminent, din pricina unei datorii de peste un milion de euro.

Chiar dacă antrenorul Ionuţ Popa a anunţat reunirea a ceea ce a mai rămas din lotul cu care s-a retrogradat în liga secundă, problemele financiare de la club ar putea duce spre un deznodământ previzibil: falimentul! Conducerea clubului timişorean, prin vocea preşedintelui Ioan Miculaş, admite că situaţia clubului va fi tot mai critică dacă nu se va găsi o soluţie prin care să fie acoperită o datorie de 1.200.000 de euro, bani care vor intra în conturile jucătorilor faţă de care sunt datorii, a echipei de unde a fost transferat brazilianul Pedro Henrique, a impresarului Cristea Opria, cel care a împrumutat echipa cu 200.000 de euro, sau în conturile instituţiilor statului. Termenul limită pentru achitarea acestor datorii a fost până la finalul acestei luni, dar se pare că cei din conducerea clubului au mai primit o păsuire până la mijlocul lunii iulie. În cazul în care nu vor fi achitate datoriile, Poli Timişoara va fi depunctată, urmând un nedorit faliment.

Până în prezent, nu s-a găsit nicio soluţie pentru remedierea situaţiei financiare. Poli Timişoara nu a mai beneficiat de sprijin financiar din partea Primăriei Timişoara şi a Consiliului Judeţean Timiş, principalii finanţatori, de aproximativ un an, în urma unei decizii a Curţii de Conturi, ceea ce a dus la colapsul în care se află clubul bănăţean. Pesimiştii spun că şansele de supravieţuire a celor de la Poli Timişoara sunt extrem de reduse, în condiţiile în care nu se întrezăreşte un finanţator care să achite datoria de peste un milion de euro.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

18 minute ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

38 de minute ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

O oră ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

16 ore ago