Categories: Politicieni

Popa, despre lista PNL pentru CJ: In primii 14 sunt 3 sau 4 pe care vreau sa-i misc de acolo!

Se anunță ședință cu scântei joi, la PNL Timiș. Teoretic, atunci ar trebui să aibă loc analiza rezultatelor obținute de liberali la alegerile din 5 iunie. Tot teoretic, joi ar trebui să cadă niște capete, după cum susține copreședintele Dan Popa.

PNL Timiș și-a dorit măcar majoritate simplă în consiliul județean, dar, în urma alegerilor din 5 iunie, n-a reușit să aibă decât 14 consilieri, dintr-un total de 37. PSD are 16, inclusiv președintele Sorin Grindeanu, și a anunțat deja că va face majoritate alături de UNPR, partid căruia i-a oferit cele două posturi de vicepreședinte. Copreședintele PNL Dan Popa a recunoscut că liberalii au plecat la drum, în anumite cazuri, de la premise greșite. „E mai puțin decât am sperat și mai mult decât am avut. Am avut ținte foarte mari, am avut ștachete foarte înalte care, din păcate, nu peste tot s-au dovedit a fi bazate pe lucruri reale”, a declarat Popa. Acesta are, de câteva luni, depusă o demisie în alb și nu e deloc dispus să plece singur de la partid!

Joi vom face analiza, am pus pe cei doi secretari generali să se ocupe de ea. Pe viitor, o să mă gândesc ce fac mai departe. Pot să renunț la funcția de copreședinte, oricum suntem doi și avem un singur scaun. O să văd dacă mai continui în echipa aceasta… (…) Demisia mea a fost o chestie mobilizatoare. Această analiză pe care o facem vreau să ducă și la pași laterali din partea multora. Voi face pasul lateral, însoțit de mulți colegi. Dacă unii nu înțeleg că nu și-au făcut treaba, și am nominalizat deja câțiva în ședința de joia trecută, în primii 14 sunt 3 sau 4 pe care vreau să-i mișc de acolo… Am ajuns în situația de a-mi da demisia pentru că ei nu și-au făcut treaba (…) Vreau ca aceia care au mințit să nu mai mintă mai departe”, a spus, pentru deBanat.ro, Dan Popa. Copreședintele liberal spune că demisia sa ar fi trebuit să-i mobilizeze pe colegii săi. „Cât am reușit se vede. Vom face evaluarea, eu le dau cartonaș galben celor cărora trebuie. Dacă nu înțeleg singuri, o să-i fac și de râs”, a completat Popa.

Teoretic, candidații liberali pentru CJ Timiș ar trebui să fie de acord să renunțe singuri la locul de pe listă, dacă analiza făcută la partid arată că ei nu au adus îndeajuns de multe voturi. Aceasta a fost o condiție asumată, conform copreședinților, de la bun început. Primii 14 pe lista PNL sunt, în ordine, Alin Augustin Florin Popoviciu, Marian Constantin Vasile, Nicolae Bitea, Mihăiță Bojin, Cosmin Costa, Ciprian Bogdan, Liviu Borha, Cosmin Buboi, Liviu Cocean, Lucian Blaga, Viorel Coifan, Adrian Ștef, Adrian Pășcuță și Dan Sarmeș. Următorii patru sunt Tiberiu Lelescu, Sorina Ciurlea, Eugeniu Grigoroiu și Marin Popescu. La votul politic, cel pentru CJ, PNL Timiș a făcut 31,8%, spre deosebire de PSD, care a adunat 37.05%.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago