PSD il vrea pe Marius Dugulescu viceprimar! Grindeanu: Opozitia de pana acum a fost pistol cu apa

Social-democrații încă nu s-au decis dacă boicotează ședința de constituire a CL Timișoara, programată vineri dimineață. Sunt sigure însă două lucruri: PSD nu vrea o funcție de viceprimar, dar îl va susține, în schimb, pe Marius Dugulescu! Sorin Grindeanu îi cere lui Nicolae Robu să aibă altă atitudine, dacă vrea ca lucrurile să funcționeze.

Plenul CL Timișoara este convocat vineri, 24 iunie, de la ora 10, și nu se știe încă dacă situația de la CJ nu se va repeta, de această dată cu boicot din partea alianței PSD – PMP – ALDE. Totuși, Sorin Grindeanu, liderul social-democrat, a făcut un anunț. „PSD nu dorește să intre în noul executiv la Primăria Timișoara, chiar dacă putem să facem o anumită majoritate. Cele 9 voturi ale consilierilor PSD merg să-l susțină pe Marius Dugulescu pentru funcția de viceprimar. Dacă nu vom putea să construi o majoritate, vă asigur de un lucru: ceea ce a însemnat opoziție până acum la Timișoara, și de care s-a plâns Nicolae Robu că e «grupul împotriva Timișoarei», este pistol cu apă față de ceea ce se va întâmpla în următorii patru ani, atâta timp cât nu va încerca să-și schimbe comportamentul și modul de a face administrație, de a supune proiectele de HCL, de a respecta legea. Nu se respectă legea la CL, transparența în actul decizional. Vrei să fie votat bugetul local adus cu o oră înainte, să ai pretenția să-ți fie votat? Mi se pare o practică pe care noi n-o putem accepta”, a declarat Grindeanu.

Primarul Nicolae Robu nu a făcut un secret din aversiunea pe care o are față de „popularul” Marius Dugulescu, iar în varianta în care acesta ar ajunge viceprimar, edilul a spus că i-ar limita drastic atribuțiile, undeva spre… zero. Grindeanu are o replică pentru liberal. „L-aș ruga frumos pe Nicolae Robu, pentru binele și sănătatea dânsului, să respecte legea în ceea ce înseamnă atribuțiile pe care le dai viceprimarilor. Actul administrativ nu e după cum vrea pixul primarului. Există și o organigramă votată de CL, există lege, iar acea declarație depășește cu mult cadrul legal al statului de drept din România. Eu cred că e bine să revină cu picioarele pe pământ”, a spus social-democratul. PNL a anunțat că a făcut o alianță cu UDMR la CL Timișoara, care îi va susține pentru funcțiile de viceprimar pe Dan Diaconu (PNL) și Imre Farkas (UDMR). În urma alegerilor din 5 iunie a rezultat următoarea componență a CL: PNL – 12, PSD – 9, PMP și UDMR – câte 2, ALDE – 1 și independentul Adrian Orza.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

O oră ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

2 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

3 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

7 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

8 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

9 ore ago