Categories: PoliticieniUltima ora

Grindeanu ii avertizeaza pe liberali, PNL inca tace

Protocolul semnat între PSD, PMP și ALDE se va aplica în toate localitățile în care acest lucru este posibil, nu doar la consiliul județean. Asta anunță Sorin Grindeanu, care îi avertizează pe liberali că „tacticile copilărești” aplicate joi la CJ ar putea să-i coste. PNL Timiș tace.

Consilierii județeni aleși pe 5 iunie vor fi convocați din nou duminică, pentru o nouă încercare de validare. Asta, după ce, joi dimineață, liberalii au preferat să boicoteze ședința și nu s-au prezentat la plen. PNL Timiș a adoptat politica struțului, astfel că nimeni din conducerea filialei nu a putut fi contactat pentru a oferi o explicație. Deputatul Alin Popoviciu a răspuns la telefon, dar a zis că nu poate comenta situația, întrucât se află la București, la o ședință. Sorin Grindeanu îi avertizează însă pe liberali. „Ne așteptam să constituim CJ. E normal să respecți anumiți pași, dar sunt tactici pe care cei de la PNL le adoptă. Este dreptul lor, dar dacă mai continuă mult, s-ar putea să se ajungă la un lanț întreg care să amâne instalarea administrațiilor locale în județul Timiș. Și noi, dacă vom hotărî să adoptăm aceleași tactici, putem să facem lucrul acesta spre exemplu la constituirea CL Timișoara. Dincolo de a adopta tactici care mi se par copilărești, și de aceea ne mai gândim dacă vom apela sau nu la ele, interesul celor care ne-au votat este de a intra cât se poate de repede în administrație (…) PSD a câștigat alegerile în Timiș, a plecat cu prima șansă, are cel mai mare număr de consilieri județeni, 16, am picat de acord cu cei de la PMP și de la ALDE asupra a ceea ce înseamnă următorii patru ani de administrație în Timiș la CJ. Toate aceste jocuri par copilărești vizavi de interesul cetățeanului”, a declarat, joi, președintele PSD Timiș. Conform acestuia, protocolul semnat de toți cei 20 de consilieri PSD, ALDE și PMP va fi aplicat în tot județul, nu doar la CJ. „Dacă am semnat acest protocol, nu l-am semnat doar pentru CJ, ci pentru tot ceea ce înseamnă colaborare la consiliile locale și constituirea de majorități. Asta înseamnă alegeri de viceprimari și acolo unde putem să facem o majoritate PSD-PMP-ALDE o vom face”, a mai declarat liderul social-democrat.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago