Categories: Politicieni

Robu: Sunt persoane care nu voi putea da niciodata mana, Dugulescu e una dintre ele

Cu PMP s-ar putea, cu Marius Dugulescu însă nu. Asta susține liberalul Nicolae Robu, conform căruia negocierile pentru o majoritate în CL Timișoara se pot purta doar în anumite condiții și sigur fără anumite persoane. Momentan, discuțiile se poartă cu UDMR și ar putea fi încheiate săptămâna viitoare.

După alegerile din 5 iunie, posturile de consilier local la Timișoara se împart astfel: PNL – 12, PSD – 9, UDMR și PMP – câte 2, ALDE – 1, cărora li se adaugă independentul Adrian Orza. În aceste condiții, liberalii trebuie să poarte negocieri serioase, dacă vor să aibă o majoritate care să-i asigure primarului Nicolae Robu un trai ceva mai liniștit. Până acum, oficial, acestea se poartă cu UDMR, care are doi consilieri. „Nu au fost negocieri pe ascuns cu UDMR la consiliul local, vom avea și săptămâna viitoare, când vom și tranșa discuțiile. Ar fi binevenită o astfel de colaborare pentru Timișoara, un oraș cu componență diversificată, un oras al armoniei. UDMR reprezintă trei etnii ale Timișoarei și poate să fie elementul de legătură cu reprezentanții tuturor etniilor, cred că asta ar face cinste unui oraș cunoscut pentru multietnicitatea sa”, a spus, vineri, primarul reales Nicolae Robu.

Armonia nu se aplică însă în cazul potențialelor negocieri cu PMP, care are, la rândul lui, tot doi consilieri. „Toată lumea vrea să negocieze cu toată lumea, așa se întâmplă în politică. Eu sunt un tip direct și o spun răspicat: sunt persoane cu care niciodată n-o să accept să dau mâna, sunt foarte puține… trei la număr. Marius Dugulescu este una dintre ele. Eu sunt un tip super tolerant (…) dar este o limită, când vezi ca cineva este neom… nu mai este cazul să fii tolerant. Sunt oameni care nu au conduită demnă de membri ai unei colectivități umane (…) Binele Timișoarei nu-l stabilește X sau Y. Nu poți face bine orașului cu oameni de foarte proastă calitate. Drept urmare nu fac alianțe cu oameni de proastă calitate, e sub demnitatea mea și a orașului Timișoara”, a spus Robu. Celelalte două persoane cu care edilul nu vrea să dea mâna sunt… doi jurnaliști, pe care nu a vrut să-i nominalizeze.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago