Categories: PoliticieniUltima ora

Popa explica situatia PNL la CJ Timis: Am pierdut urat in unele locuri, sondajele noastre nu au fost OK

Copreședintele PNL Timiș, Dan Popa, e mai puțin exuberant decât colegul său, Nicolae Robu. Liberalii au mai multe primării decât înainte de alegeri, dar au pierdut în locuri în care nu se așteptau. Popa admite că anumite candidaturi au fost un eșec și că s-a bazat pe sondaje interne eronate.

Dan Popa nu spune, la fel ca și colegul său Nicolae Robu, că PNL au câștigat alegerile în Timiș. El admite că liberalii au plecat la drum, în anumite cazuri, de la premise greșite și așteptările au fost foarte mari. De aici, și dezamăgirea nemascată. „E mai puțin decât am sperat și mai mult decât am avut. Am avut ținte foarte mari, am avut ștachete foarte înalte care, din păcate, nu peste tot s-au dovedit a fi bazate pe lucruri reale. Am pierdut urât în unele locuri, am câștigat foarte frumos în altele (…) Am sperat să câștigăm în județ. Tot ce am făcut noi a fost perfect, doar că datele au fost altele. Sunt multe locuri în care am făcut erori, mai mici sau mai mari, care ne-au adus în situația în care nu am atins unul dintre scopurile noastre (…) În primul rând, sunt câțiva candidați în care am crezut, sondajele noastre arătau că sunt foarte OK și, de fapt, nu au fost așa. Am pierdut urât la Lugoj, la Recaș, la Săcălaz… La Recaș speram un scor mai bun, nu speram să câștigăm. La Săcălaz nu a fost bună alegerea noastră, deși toți cei cu care am vorbit ne-au convins că e”, susține copreședintele liberal.

PNL Timiș a câștigat, la aceste alegeri, 38 de primării, deși așteptările erau mai mari. „Am câștigat la mare luptă localitățile (…) Unde am pierdut, am pierdut urât. Unde am câștigat, am câștigat la mustață, la 11 voturi, la 17 voturi… Am avut speranțe, după turul acela de lansări am făcut un sondaj intern și ne-a ieșit că am câștiga 43 de primării. Am câștigat 38, una este în lucru (Șag – n.r.) și am pierdut 3. Asta este, de fapt, problema: Topolovăț, am pierdut cu câteva voturi, la fel și la Teremia… Ordonanța 55% (a traseiștilor – n.r) ne-a afectat cam 20%. Nu a fost un lucru ușor și, practic, a fost irecuperabil. Am plecat la drum cu 34 de primari și ei (PSD – n.r.) cu 58. E o diferență. Sunt 24 de localități care înseamnă ceva. Am mizat pe surprize, care s-au întâmplat… Nici eu nu am crezut că vom pierde la Topolovăț. Aveam alte temeri, care nu s-au dovedit reale, dar aici s-a întâmplat”, mai spune Popa. Conform acestuia, pentru liberali, un rezultat mulțumitor pentru liberali ar fi fost obținerea a 16 mandate de consilieri județeni. În final, vor fi 14, iar PNL va rămâne, cel mai probabil, pe dinafară în ceea ce privește funcțiile de conducere de la CJ.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago