Atentie, soferi! Pornesc semafoarele din giratorii!

Primăria Timişoara anunţă că de marți, 5 iulie, va pune în funcţiune, în mod eşalonat, semafoarele din mai multe intersecţii, integrate în sistemul de trafic management. Până la finele lunii, toate semafoarele, inclusiv cele din sensurile giratorii, vor deveni funcționale.

Proiectul de management al traficului a fost pus în practică de asocierea Swarco Traffic Romania SRL – SC Avitech SRL – SC Swarco Mizar SpA, care a primit pentru această lucrare 23,8 milioane de lei, cu tot cu TVA. Proiectul, realizat pe fonduri europene, a stat blocat aproape doi ani și jumătate, din cauza mai multor contestații depuse anterior, inclusiv de Swarco. Conform acestuia, vor fi semaforizate 44 de noi intersecții, vor fi modernizate semaforizările în alte 90 de intersecții, vor fi montate 13 radare de informare și 7 radare de viteză, dar și 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu, precum și mai multe panouri pe care vor fi afișate diverse informări. În total, în 134 intersecții vor fi montate 230 de camere video. Montarea semafoarelor, inclusiv în mai multe sensuri giratorii, s-a încheiat, dar sistemul nu va fi 100% funcțional decât în luna noiembrie.

Până atunci, semafoarele, care sunt puse deja de mai multe zile pe intermitent, vor fi pornite treptat. Direcția Tehnică a PMT a stabilit un program după care acestea vor intra în funcțiune, care se va întinde în perioada 5-30 iulie. Primele sunt cele din intersecțiile Take Ionescu – Aurel Popovici și Take Ionescu – Filipescu. Miercuri, 6 iulie, vor fi semafoarele din intersecțiile Take Ionescu – Dimitrie Gusti (n.r. Inspectoratul de Poliție) și Take Ionescu – Înfrățirii. Joi, 7 iulie, vor porni semafoarele de la intersecțiile Take Ionescu – Enric Baader și Simion Bărnuțiu – Samuil Micu, iar vineri, 8 iulie, cele de la Simion Bărnuțiu – Renașterii și Gheorghe Adam – trecerea de pietoni de la spital. Luni, 11 iulie, vor intra în sistem semafoarele din intersecțiile Avram Imbroane – Mihail Kogălniceanu și Dacilor – Splaiul Peneș Curcanul, iar marți, 12 iulie, cele din Dacilor – Nistrului și Dacilor cu Mihalache și Ștefan cel Mare.

Miercuri, 13 iulie, pornesc semafoarele din intersecțiile 3 August 1919 – Episcop Lonovici și 3 August 1919 – Splaiul Nistrului, iar joi, 14 iulie, cele de la intersecțiile Revoluției din 1989 – Nicu Filipescu și Revoluției din 1989 – CD Loga. De vineri, 15 iulie, vor funcționa semafoarele de la intersecția Revoluției din 1989 cu Eminescu și Goldiș, respectiv cele de la Proclamația de la Timișoara – Francesco Griselini. Sâmbătă, 16 iulie, vor porni semafoarele din intersecțiile Proclamația de la Timișoara – Augustin Pacha și Sf. Ioan – trecere de pietoni în Piața Eliade. Duminică, 17 iulie, vor porni semafoarele din intersecțiile Republicii – Paris și Bd. 16 Decembrie 1989 – Gh. Doja. Din 18 iulie, luni, vor funcționa cele din Piața Mocioni și din intersecția Carol I – Ion Ghica, iar marți, 19 iulie, cele de la Carol I – Iancu Văcărescu și Bd. 16 Decembrie 1989 – Iancu Văcărescu, pentru ca o zi mai târziu, miercuri, 20 iulie, să pornească cele din intersecția Bd. 16 Decembrie 1989 – Al. Odobescu și Ion Ghica și Aleea F.C. Ripensia – trecere de pietoni Cămin 19C. Joi, 21 iulie, vor fi puse în funcțiune semafoarele din intersecțiile Joszef Preyer – Mangalia și Joszef Preyer – Crizantemelor, iar vineri, 22 iulie, cele din Joszef Preyer – Căpitan Damșescu și Ion Barac – Bd. Dâmbovița.

Sâmbătă, 23 iulie, pornesc semafoarele din intersecțiile Dâmbovița – Ana Ipătescu și Calea Șagului – Bujorilor, iar duminică, 24 iulie, cel de la intersecția Calea Șagului – Ana Ipătescu. Semafoarele din Piața Iuliu Maniu pornesc luni, 25 iulie, iar marți, 26 iulie, pornesc cele din intersecțiile Calea Șagului – Rusu Șirianu și Calea Torontalului – Călan. În Piața Mărăști – Oituz cu Calea Alexandru Ioan Cuza și cu Gheorghe Dima, semafoarele vor fi puse în funcțiune miercuri, 27 iulie, iar cele din intersecția Michelangelo – I. C. Brătianu, în joi, 28 iulie. Semafoarele montate la intersecțiile I.C. Brătianu – Grozăvescu și Michelangelo – Acad. Alexandru Borza pornesc vineri, 29 iulie, iar sâmbătă, 30 iulie, vor intra în sistem semafoarele de la intersecțiile Calea Martirilor – Martir Ioan Stanciu și Nemoianu – Liviu Gabor.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

23 de minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

56 de minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago