Plenul de joi al CL Timișoara ar putea fi ultimul în care consilierii să-și paseze unul altuia microfonul, pentru a vorbi. Noul sistem de vot, sonorizare și video-conferințe va fi montat în această perioadă. Foarte probabil, primăria nu va mai încheia contracte pentru transmiterea la TV a ședințelor, dar în privința radioului rămâne de văzut.
După ce a băgat 110.000 de euro în mobilă nouă, zugrăveală, parchet, candelabre și tapet auriu pentru sala de consiliu, Primăria Timișoara a cumpărat, în sfârșit, și sistem de vot, sonorizare și video-conferințe. În luna mai a fost semnat contractul de achiziție, atribuit unicului ofertant. Contractul pentru „furnizarea unui sistem integrat de discuție, vot electronic cu afișaj și videoproiecție pentru Sala de consiliu a primăriei” a fost câștigat la licitație de asocierea Telekom România Mobile Communications – ICCO SRL Brașov, care a depus o ofertă la un preț cu 45 de lei mai mic decât cel estimat de reprezentanții municipalității. Obiectul acestuia este „furnizarea, livrarea, montarea, punerea în funcțiune, instalarea unui sistem integrat de discuție, vot electronic cu afișaj și videoproiecție pentru Sala de consiliu, inclusiv instruirea personalului primăriei pentru utilizarea acestui sistem”. Prețul plătit: 561.960 lei, cu tot cu TVA. Conform contractului, în 60 de zile, sistemul va trebui fie complet funcțional. Termenul expiră săptămâna viitoare.
„Va fi un sistem de vot, marți (5 iulie – n.r.) am înțeles că vin să instaleze aparatele profesionale și cele două monitoare. Va fi un sistem modern. City managerul Sorin Drăgoi se ocupă de asta, i-am cerut să fie cel mai performant, cel mai modern sistem pentru dotarea Sălii de Consiliu. Când facem un lucru, eu am acest principiu în tot ceea ce fac, trebuie să îl facem cum trebuie. Vom avea, la capetele sălii, ecrane, vor fi videoproiectoare, astfel încât participanții la ședință să poată vedea bine, indiferent unde sunt poziționați”, spune primarul Nicolae Robu. Odată cu montarea sistemului, consilierii nu vor mai fi nevoiți să-și treacă de la unul la altul microfonul, pentru a lua cuvântul, în timp ce secretarul Ioan Cojocari numără, ca la școală, mâinile ridicate pro sau contra vreunui proiect. Pe de altă parte, ședințele de plen nu vor mai fi transmise la televizor. „Nu mai avem contracte nici cu radio, nici cu televiziune pentru transmisii live. Cu radio putem discuta, este ceva mai special, oamenii ascultă din mașină, ascultă transmisiile în timp ce lucrează, cred că au fost foarte binevenite. De transmisii TV nu prea suntem interesați, transmitem deja pe Facebook, pe TV Primăria TM”, a mai declarat edilul.
Sala de consiliu a Primăriei Timișoara a intrat în șantier la jumătatea lunii iulie 2015. Lucrările au presupus demontarea structurii metalice existente și a podiumurilor pe care erau așezate mesele consilierilor locali, zugrăveală și schimbarea podelelor Licitația a fost câștigată de SC Stareto SRL, firmă care a avut și alte lucrări cu primăria, la o valoare de 497.990 lei, cu tot cu TVA. Estimată să dureze circa trei luni, lucrarea s-a prelungit până în decembrie 2015, când sala a fost deschisă pentru ședințe. S-au montat podele noi, s-a zugrăvit, s-au pus tapet crem-auriu, oglinzi și candelabre, iar ferestrele din partea stângă a sălii au fost acoperite cu un perete din rigips.
Imediat după ce Timișoara s-a eliberat, iar Bucureștiul l-a trimis la Târgoviște pe dictatorul Nicolae…
Vineri, 20 decembrie, a fost semnat contractul pentru instalarea stațiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice…
O nouă partidă, o nouă „capodoperă”, în Sala IK Ghermănescu din Lugoj, acolo unde s-a…
Ultimul meci pe teren propriu din 2024 pentru SCM Timişoara a fost un joc de…
Un accident banal, care putea fi însă unul cu consecinţe nefaste a scos la suprafaţă…
Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…