Camera 30 din Primaria Timisoara nu va fi amenajata cu 280.000 euro! Proiectul a cazut din nou

Camera 30 din Primăria Timișoara rămâne nemodernizată, cel puțin pentru moment. Consilierii locali au trântit, din nou, proiectul care prevedea amenajarea Biroul Evidență Patrimoniu, dar a lipsit doar un vot pentru ca acesta să treacă. Prețul propus a fost același ca în luna mai, adică aproape 283.000 de euro!

ot

Consilierii locali au avut din nou pe ordinea de zi proiectul „privind aprobarea DALI pentru obiectivul de investiții «DALI + PT + AC Reamenajare camera 30 din clădirea Primăriei Municipiului Timişoara”. În luna mai, aleșii s-au declarat șocați de prețul propus, adică 1,26 milioane de lei, sumă cu tot cu TVA. Conform referatului, „investiţia este necesar a se realiza pentru a se satisface o parte din cerinţele de spaţiu, cu efect direct asupra optimizării şi îmbunătăţirii activităţii funcţionarilor publici (…) se propune reamenajarea acestui spaţiu în sensul construirii unui planşeu ce va împărţi pe verticală volumul existent în două volume, a recompartimentării spaţiilor nou rezultate şi a construirii scării de acces cu finalitatea dublării practic a suprafeţei de lucru existente”. La vremea respectivă, consilierii PSD au reclamat suma uriașă, au făcut unele calcule și le-au prezentat în plen. Proiectul a căzut, iar primarul Nicolae Robu recunoștea că suma este mult prea mare şi spunea că trebuie găsite soluţii mai ieftine.

În plenul de vineri, proiectul a reapărut pe ordinea de zi, fără să fie schimbată nici măcar o cifră! Consilierilor li s-a cerut din nou să voteze alocarea a 1,26 milioane de lei pentru reamenajarea camerei 30, din care 1,07 milioane reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcții-montaj. Liberalul Simion Moșiu a propus un amendament care să prevadă reducerea sumei pentru construcții-montaj la un plafon maxim de 870.000 de lei și s-au cerut lămuriri din partea aparatului primăriei. „Sala 30 este o sală cam de mărimea sălii de consiliu, poate ceva mai mare. În urma modernizării, ar urma să fie amenajate unul sau două niveluri suplimentare, cu structură metalică, cu consolidări la fundație”, a venit explicația. Aceasta nu a convins însă îndeajuns de mulți consilieri: proiectul a căzut, cu 13 voturi pentru, 3 împotrivă și 5 abțineri. Camera 30 are exact 401,7 metri pătrați și găzduiește Biroul Evidență Patrimoniu, de la Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse. În urmă cu un an, aici au descins polițiștii și procurorii DNA, în căutarea contractelor de vânzare-cumpărare încheiate în baza Legii 112.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

16 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

17 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

17 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

18 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

18 ore ago