Categories: Ziaristu' de terasă

Cand copresedintii nu-s acasa, PNL Timis da in clocot. Se cere demisia lui Robu

Un grup de primari PNL a început cu câteva zile în urmă să strângă semnături prin care solicită demisia lui Nicolae Robu din funcția de președinte al PNL Timiș. Deocamdată, e vorba doar de primari de comune, în special proveniți din PDL.

Exploratoriu, au fost anunțați despre acest demers și unii primari de orașe, cărora nu li s-a cerut însă semnătura pe vreun document. În cazul în cazul în care Nicolae Robu nu demisionează, primarii amenință cu demisia din toate funcțiile deținute în partid, dar și cu neimplicarea în campania de la alegerile parlamentare. Potrivit unor surse, edilii îi reproșează lui Robu pierderea negocierilor pentru formarea unei majorități la CJ Timiș, prin refuzul de-a discuta cu PMP. Trebuie amintit că Robu a închis din start negocierile cu PMP, după ce l-a bălăcărit public pe președintele organizației municipale a acestui partid, Marius Dugulescu. Chiar dacă PMP-istul poate fi considerat un personaj nefrecventabil, atacul dur al primarului a fost considerat colegii săi de partid un act de „autism politic”. Pe de altă parte, nu puțini din partid sunt cei care susțin că pe Robu nu l-a interesat nici cât negru sub unghie situația de la CJ. Ba mai mult, nici nu și-ar fi dorit un liberal în fruntea instituției, cu excepția unui țucălar de-al său. Și asta pentru a nu-și periclita poziția de șef al PNL Timiș. De altfel, nu e prima dată când lui Robu i se fâlfâie de soarta partidului, interesul său personal fiind mult mai important. Așa s-a întâmplat și în momentul în care a susținut alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, variantă care s-a dovedit a fi mortală pentru PNL la alegerile locale.

Revenind la primarii care vor demisia lui Robu, trebuie spus că nucleul dur provine din colegiul deputatului Alin Popoviciu, cel care a candidat pentru PNL la șefia CJT. Adică… aceiași oameni care au insistat în partid pentru soluția care s-a dovedit a fi sinucigașă. Că în spatele acțiunii lor se află Popoviciu e greu de spus, dar e o coincidență. (Deși multă lume spune că nu există coincidențe, ci doar fapte.) Colac peste pupăză, unul dintre susținătorii lui Robu din partid, primarul din Dudeștii Noi, Alin Nica, și-a activat recent demisia din funcții. El și-a motivat gestul prin faptul că n-a fost de acord cu nominalizarea lui Popoviciu drept candidat la șefia CJ. El i-a atacat și pe primarii din colegiul deputatului, arătând că aceștia au luat scoruri foarte mici pentru CJT.

Mai trebuie spus că toate acestea se întâmplă în timp ce copreședintele Dan Popa era în vacanță în Japonia, iar celălalt copreședinte, Nicolae Robu, se pregătea pentru o vizită la fel de exotică în Singapore. Popa revine însă chiar vineri seară la Timișoara și va trebui să tranșeze poziția sa din partid, după ce și-a dat angajamentul că va demisiona din funcție dacă PNL nu intră în conducerea CJT. Tot săptămâna viitoare se va întâmpla însă un lucru mult mai interesant. Conducerea națională a PNL a anunțat că se va renunța la conducerile bicefale din județe, urmând să fie numiți președinți unici. Poate chiar în această cheie trebuie citită și acțiunea primarilor care vor capul lui Robu. Un Robu care se va afla atunci taman în Asia de Sud-Est, de unde s-ar putea întoarce fără funcția de președinte al PNL Timiș. Ceea ce oricum n-ar fi o mare scofală pentru o filială care se scufundă încet, dar sigur dacă nu se iau măsuri radicale.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago