Categories: PoliticieniUltima ora

Europarlamentarul Cristian Busoi a fost acuzat oficial de plagiat

O sesizare de plagiat privind lucrarea de doctorat a lui Cristian Bușoi a fost depusă oficial la Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Europarlamentul a fost acuzat încă din februarie de plagiat, după o analiză făcută de un reprezentant al Institutului pentru Modernizarea Educației, însă el a respins categoric această posibilitate.

Lucrarea de doctorat a lui Cristian Bușoi, intitulată „Politici de sănătate în programele electorale și de guvernare în perioada de tranziție”, a fost analizată în luna februarie, de Stelian Ene, de la Institutul pentru Modernizarea Educației. Analiza a fost publicată pe Contributors.ro, iar sesizarea depusă la CNATDCU are la bază acest studiu. Principalele lucrări care constituie surse posibilului plagiat sunt: Andrei ranu, „Doctrine politice contemporane”, de Andrei Țăranu, curs SNSPA 2001, și „Doctrine politice”, apărută la Polirom, în 1998, și coordonată de Alina Mungiu-Pippidi. „În cadrul tezei analizate, un procent alarmant din text îl constituie preluările din alte surse, citate corespunzator sau nu. Este evident că autorul cunoaște rigorile citării – căci în anumite cazuri citează corect – cu toate acestea, în numeroase rânduri, transcrie textul din alte surse, fără să utilizeze ghilimele, apoi numește cu nonșalanță sursa, ca și cum ar încerca să se absolve de greșeală (…) ne vom limita la a observa că contribuțiile științifice ale autorului, în măsura în care ele există, sunt foarte greu de localizat fizic în corpul tezei care pare construită în esență ca un exercițiu tehnoredactare de text, nu de diseminare a unor rezultate științifice”, se arată în sesizarea depusă la CNATDCU și citată de News.ro.

Cristian Bușoi, care este președintele filialei PNL București, și-a susținut lucrarea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, avându-l drept coordonator pe Cristian Vlădescu. În februarie, europarlamentarul a spus că „nu sunt probleme” cu lucrarea sa de doctorat. „Cred că este binevenită această campanie de verificare a tezelor de doctorat și sunt convins că, din păcate, multe dintre tezele de doctorat din România au probleme serioase. Nu este, însă, și cazul tezei mele de doctorat. Chiar dacă pot fi anumite comentarii, analize, pe o rigurozitate perfectă sau nu, cred că, în esență, oricine o citește cu atenție vede că nu sunt probleme”, susținea Bușoi.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

13 minute ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

O oră ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

13 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

14 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

15 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

19 ore ago