O sesizare de plagiat privind lucrarea de doctorat a lui Cristian Bușoi a fost depusă oficial la Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Europarlamentul a fost acuzat încă din februarie de plagiat, după o analiză făcută de un reprezentant al Institutului pentru Modernizarea Educației, însă el a respins categoric această posibilitate.
Lucrarea de doctorat a lui Cristian Bușoi, intitulată „Politici de sănătate în programele electorale și de guvernare în perioada de tranziție”, a fost analizată în luna februarie, de Stelian Ene, de la Institutul pentru Modernizarea Educației. Analiza a fost publicată pe Contributors.ro, iar sesizarea depusă la CNATDCU are la bază acest studiu. Principalele lucrări care constituie surse posibilului plagiat sunt: Andrei ranu, „Doctrine politice contemporane”, de Andrei Țăranu, curs SNSPA 2001, și „Doctrine politice”, apărută la Polirom, în 1998, și coordonată de Alina Mungiu-Pippidi. „În cadrul tezei analizate, un procent alarmant din text îl constituie preluările din alte surse, citate corespunzator sau nu. Este evident că autorul cunoaște rigorile citării – căci în anumite cazuri citează corect – cu toate acestea, în numeroase rânduri, transcrie textul din alte surse, fără să utilizeze ghilimele, apoi numește cu nonșalanță sursa, ca și cum ar încerca să se absolve de greșeală (…) ne vom limita la a observa că contribuțiile științifice ale autorului, în măsura în care ele există, sunt foarte greu de localizat fizic în corpul tezei care pare construită în esență ca un exercițiu tehnoredactare de text, nu de diseminare a unor rezultate științifice”, se arată în sesizarea depusă la CNATDCU și citată de News.ro.
Cristian Bușoi, care este președintele filialei PNL București, și-a susținut lucrarea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, avându-l drept coordonator pe Cristian Vlădescu. În februarie, europarlamentarul a spus că „nu sunt probleme” cu lucrarea sa de doctorat. „Cred că este binevenită această campanie de verificare a tezelor de doctorat și sunt convins că, din păcate, multe dintre tezele de doctorat din România au probleme serioase. Nu este, însă, și cazul tezei mele de doctorat. Chiar dacă pot fi anumite comentarii, analize, pe o rigurozitate perfectă sau nu, cred că, în esență, oricine o citește cu atenție vede că nu sunt probleme”, susținea Bușoi.
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…
Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…