Categories: PoliticieniUltima ora

Gheorghe Nastor, primul primar PNL care nu-l vrea pe Robu sef si renunta la functia din partid

Nu a fost „capul” primarilor liberali revoltați, dar se va ține de promisiune. Gheorghe Nastor, de la Gottlob, unul dintre cei mai influenți edili din Timiș, își va da demisia din funcția deținută în PNL și nu se va implica în campania pentru parlamentare. El spune că în spatele revoltei nu se află Alin Popoviciu.

Mai mulți primari liberali din Timiș au semnat o scrisoare prin care cereau ca Nicolae Robu să fie cel mult președintele organizației Timișoara a partidului, în niciun caz al celei județene. Epistola a apărut în urma nemulțumirilor edililor legate de modul în care s-au purtat negocierile pentru crearea unei majorități la CJ Timiș, unde liberalii au rămas pe dinafară, deși au 14 consilieri, în timp ce ALDE și PMP, cu câte doi, au și o funcție de vicepreședinte. Șeful instituției este Sorin Grindeanu (PSD). Luni, BPN al PNL l-a numit pe Robu președinte unic al filialei Timiș. Gheorghe Nastor, unul dintre cei mai vechi primari din Timiș și unul dintre semnatarii scrisorii, nu mai vede cale de întoarcere. „A fost singurul mod (semnarea scrisorii – n.r.) de a-mi exprima nemulțumirea față de modul în care s-au purtat negocierile pentru CJ. Desemnarea lui Nicolae Robu ca președinte al PNL Timiș arată interesul conducerii naționale, dar și al celei județene, față de primarii liberali din Timiș. Atât de importanți suntem noi, primarii? Nu sunt un lider, sunt o voce într-un cor. Sunt un om de cuvânt. În această săptămână îmi voi da demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Timiș, care oricum era mai mult așa… E scrisă încă de săptămâna trecută”, a declarat, pentru deBanat.ro, Nastor.

Edilul din Gottlob spune că atât el, cât și colegii lui s-au simțit total marginalizați. „Nu vreau să-i spun domnului Popa decât că mi se părea corect să se consulte cu noi în ceea privește discuțiile de la CJ. Mai ales că sunt lucruri care ne afectează direct”, a mai afirmat acesta. Nastor susține că nu se va implica nici în campania electorală pentru parlamentare. „Aș vrea să clarific un lucru. Da, l-am propus și susținut pe Alin Popoviciu la președinția CJ, dar eu nu sunt un primar manipulabil. În spatele meu nu stă nimeni. Este vorba despre opinia noastră, ca primari, și de felul în care am fost marginalizați la acele discuții. Din punctul meu de vedere, repet, vorbesc strict în ceea ce mă privește, nu mai există cale de întoarcere. Abia aștept să se schimbe clasa asta politică, inclusiv eu. Nu se mai poate așa”, a răbufnit primarul din Gottlob. Gheorghe Nastor nu intenționează însă să plece din PNL spre alt partid. „Voi pleca din PNL numai dacă mă exclud ei. Altfel nu”, a conchis acesta. Nastor a fost singurul candidat la Primăria Gottlob, la alegerile din 5 iunie 2016.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

13 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

13 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

13 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

15 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

15 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

16 ore ago