Categories: Zâmbete amare

Gura pacatosului (Ionut Nasleu) adevarat graieste!

„Dacă e cel mai mare păcat al meu într-o viață politică și publică e OK!” Așa a catadicsit să le răspundă Ionuț Nasleu, consilierul primarului Nicolae Robu, reporterilor site-ului pressalert.ro, în momentul în care a fost prins că circulă cu o mașină înmatriculată pe o societate cu care primăria are contract. Păstrând, evident, proporțiile, e ca și cum un ucigaș în serie ar răspunde râzând polițistilor care l-au prins violând un copil: „Dacă voi credeți că ăsta e cel mai mare păcat al meu e OK!”. În cazul mașinii cu pricina, un BMW, trebuie spus că nu e vorba chiar de o societate oarecare, care are contracte banale cu primăria. E vorba de Danyflor, firmă abonată la milioane de euro anual, pentru că ar avea grijă de câinii comunitari. Câini care, la toate vizitele făcute la adăpost de iubitori ai animalelor, au fost depistați în condiții absolut înfiorătoare. Plus că nu se știe numărul lor real. Cu toate acestea, doar în acest an, primăria la care este angajat Nasleu ca și consilier al edilului-șef a dat Danyflor 1,8 milioane de euro. Mai trebuie spus că primăria consumă cu un patruped, prin Danyflor, mult mai mulți bani decât dă statul pentru îngrijirea unui copil. În spiritul adevărului, amintesc că firma în cauză s-a bucurat de o complicitate binevoitoare și în timpul administrației lui Gheorghe Ciuhandu.

Așadar, BMW-ul lui Nasleu, via Danyflor, nu e chiar un lucru banal. Plus că – atenție! – firma în cauză nu este una de rent-a-car, care să închirieze mașini. Să fie clar! Or, trebuie să fii fie imbecil, fie să te numești Nicolae Robu, ca să nu realizezi că avem de-a face cu un grosolan conflict de interese în acest caz. În trecere, trebuie spus că, precum la orice neam prost, mașina lui Nasleu are permis de liberă trecere de la … Camera Deputaților. Ca să nu mai spun că Nasleu, om bun la toate al primarului, un fel de Ghiță Pristanda al lui Robu, este consilier pe probleme de… control, antifraudă și securitate. Sic! Nu râdeți, e pe bune, nu-i la mișto! Dar, vorba lui, e un mizilic, la ce a mai făcut în trecutul său politic și administrativ. Un trecut al naibii de sinuos! Fost ofițer SRI, Nasleu a ajuns, după epurarea din sistem, un fel de rândaș al fraților Cristescu. Apoi s-a băgat în PRM, unde l-a slujit cu abnegație de slugoi perfect pe Vadim Tudor. A ajuns pentru o scurtă perioadă chiar senator PRM, iar din activitatea lui e de reținut faptul că a adus-o în partid pe Oana Zăvoranu.

Aterizat în PNL, dar după ce a fost refuzat de PSD, a intrat sub pielea lui Robu și a ajuns vicepreședinte ANRP în guvernarea USL. Perioadă controversată, fiindcă era țuțărul lui Gigi Becali exact în perioada în care ciobanul din Pipera trebuia să primească de la instituția respectivă 64 de milioane de euro. Extrem de suspect, Nasleu e dat afară din ANRP, într-o perioadă în care între PSD și PNL era încă mare iubire, iar Becali renunță la… milioanele de euro. Ciudat, nu? A, și o perioadă, pus tot de Robu, a fost director adjunct la RATT. Perioadă din care reținem că a închiriat un chioșc unui bun prieten și c-a fost extrem de interesat de baza sportivă a regiei. Culmea, chit c-a lucrat doar cu „stăpâni” bogați, Nasleu s-a ales cu o locuință socială de la Primăria Timișoara. Că doar era caz social! E drept, în timpul lui Ciuhandu. Mai sunt multe povești despre trecutul lui Nasleu, mare iubitor de manele și lume interlopă, însă acestea trebuie și probate.

Astfel că primirea unei mașini din partea unei firme controversate, abonată la milioane de euro de la primăria unde ești angajat, chiar nu constituie „cel mai mare păcat” al său. Dar sunt instituții ale statului care să se ocupe de astfel de treburi. Că din partea primarului Robu chiar nu trebuie să ne așteptăm la vreo reacție. Dovadă și replica tupeist-arogantă de PSD-ist a lui Nasleu către fotoreporterul pressalert.ro care-i fotografia mașina: „Îți dau eu poze mai bune cu mașina mea!”. Semn că individul chiar consideră Timișoara propria tarla primită moștenire de la părinți.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

13 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

13 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

13 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

14 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

14 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

17 ore ago