Categories: Primăria Timişoara

Robu nu stie de unde recupereaza 30 de milioane de lei in cazul Poli! Speranta e la Curtea de Apel

Primăria Timișoara este la un pas de a fi obligată să recupereze peste 30 de milioane de lei. Este vorba despre suma cu care Curtea de Conturi a stabilit că municipalitatea a finanțat ilegal ACS Poli Timișoara și a dispus recuperarea prejudiciului. Cazul a ajuns acum la Curtea de Apel și are un nou termen în septembrie.

Curtea de Conturi a stabilit că municipalitatea a finanțat ilegal, prin cotizație, clubul ACS Poli Timișoara, suma considerată prejudiciu fiind de aproximativ 30 de milioane de lei. Banii trebuie recuperați, a decis Curtea de Conturi, măsura fiind executorie. Primăria a cerut în instanță suspendarea acesteia, însă acțiunea a fost respinsă de Tribunalul Timiș. Procesul se află pe rolul Curții de Apel Timișoara, termenul fiind la jumătatea lunii septembrie. Dacă judecătorii vor menține sentința tribunalului, PMT va fi obligată să recupereze prejudiciul și să se judece, ulterior, pe fond, cu Curtea de Conturi. Primarul Nicolae Robu nu știe de unde ar putea fi recuperați banii, dacă va fi cazul. „Nu știu, nu pot să răspund la această întrebare, dar vom apela și la instanțele internaționale, dacă va fi cazul. În mod evident, ceea ce s-a făcut a fost un abuz și eu cred în instanțe, chiar dacă primele instanțe mai greșesc (…) Per ansamblu, eu cred că puterea judecătorească își face datoria”, a declarat Robu. Edilul pare optimist, pentru că, spune el, alte administrații locale au avut câștig de cauză în instanță, pe spețe similare. „Cred că în final vom avea câștig de cauză, mai ales pentru că am aflat că și la Botoșani, și la Zalău și încă în vreo cinci alte localități, vom intra în posesia documentelor în curând, au câștigat autoritățile locale, fix pe aceeași speță, finanțarea prin cotizații”, a mai declarat primarul. La Timișoara există însă un precedent nefericit, când Curtea de Conturi a respins contestația municipalității la un raport al Camerei de Conturi Timiș, deși, în alte cazuri, ale altor primării care au finanțat sportul, a admis contestațiile acestora. Totuși, Robu spune că nu încape comparație. „Cred că puterea judecătorească este mai corectă decât o instituție executivă cu oameni implicați politic, puși politic, cum este Curtea de Conturi. Cred mai mult în instanța de judecată decât în Curtea de Conturi”, a conchis primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

9 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

11 ore ago