Robu si Tudose vad la fel viitorul lui Poli Timisoara, cu o singura diferenta

Primarul Nicolae Robu este de acord, în cea mai mare parte, cu toate condițiile lui Viorel Tudose, omul de afaceri interesat să preia Poli Timișoara. Printre acestea, promovarea jucătorilor români, dar și neimplicarea banului public în susținerea echipei de fotbal. Edilul ar vrea însă ca Poli să joace în Liga I în sezonul viitor. Cele două părți negociază de aproximativ două luni.

Viorel Tudose, omul de afaceri care vrea să preia Poli Timișoara, a explicat, într-un interviu pentru deBanat.ro, că are câteva condiții esențiale dacă este să se implice în această „aventură”. „Îmi doresc să preiau echipa de fotbal, dar nu în orice condiţii. De exemplu, la începutul negocierilor, mi s-a spus că echipa are datorii de 1,1 milioane de euro. Între timp, în nici trei luni, datoriile au ajuns la 1,7 milioane de euro. Vreau să se înţeleagă bine că orice ban contează, iar diferenţa aceasta este deranjantă (…) Văd că apar tot felul de datorii în contul unor contracte cu jucători străini care au trecut pe la Poli. Aşa apar şi nedoritele litigii care atrag după ele noi penalizări. Nu vin la Poli să plătesc golănia şi şmecheriile altora (…) Vreau să formez o echipă formată din jucători autohtoni. În plus, se va pune accent pe formarea şi promovarea tinerilor din Timişoara şi din zonă (…) nu mă interesează banul public. Consider că aceasta este o capcană, cea a banului public virat la echipele sportive. Singura mea pretenţie este legată de asigurarea infrastructurii sportive pentru echipa de fotbal”, a declarat Tudose. Acesta ar prefera ca Poli să joace în Liga a II-a, însă un răspuns clar va veni abia pe 21 iulie.

Citește și: Tudose: Vreau s-o preiau pe Poli, dar in conditiile mele! Nu vin la Timisoara sa platesc golania si smecheriile altora

Aflat în Singapore, primarul Nicolae Robu se declară de acord cu mare parte din condițiile lui Tudose. Printr-o postare pe Facebook, edilul a explicat, la rândul lui, cum vede o viitoare colaborare cu investitorul. „În urmă cu circa două luni, am început discuțiile cu Viorel Tudose, om de afaceri în domeniile energie, gaz, cereale, carne etc., patron al companiei Getica 95, în vederea convenirii unui parteneriat solid, durabil, apt de performanță, în condiții de deplină legalitate, sub sigla Poli și în spiritul autentic al Timișoarei (…) Încă de la prima întâlnire, am fost pe aceeași lungime de undă în exigențele cheie ale fiecăruia dintre noi, și anume: autoritățile publice nu dau deloc bani pentru cheltuieli de personal (…) nici pentru alte cheltuieli (…) ci se limitează exclusiv la a pune la dispoziția clubului – care rămâne organizație neguvernamentală non profit- , spre folosință terenurile de antrenament (CLT și UPT) și terenul de joc -stadionul «Dan Păltinișanu» (CJT), cu păstrarea sarcinii de întreținere a lor (…) Clubul va pune accent deosebit pe Centrul de Copii și Juniori, în vederea producerii de jucători valoroși în propria pepinieră și va funcționa exclusiv cu jucători români, cu prioritate formați în Centrul de Copii și Juniori, Liceul cu Program Sportiv «Banatul» și Centrul Regional de Excelență în Fotbal Timișoara, cu excepția jucătorilor aflați la data curentă sub contract cu clubul”, a anunțat Robu.

Conform edilului, clubul va fi condus de un consiliu director format din șapte persoane, din care patru desemnat de Viorel Tudose și câte una de către CL Timișoara, CJ Timiș și UPT. Președintele acestui consiliu director va fi unul din cei patru membri propuși de Tudose. Singurul lucru asupra căruia cele două părți nu par să fie de acord este liga în care va juca Poli. „Eu consider că, dacă avem șansa să jucăm în Liga I, este mai bine să jucăm în Liga I (…) În Liga I, și alte echipe vor avea penalități de -6 puncte și chiar mai mari, fie de la început, fie dobândite pe parcurs și, deci, nu pornim la drum detașați în coadă. În Liga II, nicio echipă nu mai are penalități (…) Evoluția în Liga I ne aduce peste un milion de euro, numai buni să plătim aproape integral datoriile, rămânând restante doar penalitățile, care nu atrag alte penalități”, mai spune Nicolae Robu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago