Santierul de la Muzeul Banatului va fi gata in toamna! Dupa 10 ani, mai e de lucru 10%

La Muzeul Banatului este nevoie de o nouă autorizație de construcție, pentru finalizarea lucrărilor de consolidare a Castelului Huniade. S-au găsit și spații de depozitare pentru artefacte, iar parte din ele vor fi duse la Giroc, dar numai după ce… 84.000 de pubele vor ajunge la destinatari.

Situația de la Muzeul Național al Banatului pare să fi fost deslușită, măcar parțial, de corpul de control al președintelui CJ. Conform lui Sorin Grindeanu, lucrările sunt gata în proporție de exact 90,07%, iar executantul a primit, până în acest moment, 12 milioane de lei. „Această sumă reprezintă lucrări efectiv realizare, dirigenție de șantier, consultanță tehnică, taxe. Nu s-a plătit mai mult decât s-a realizat. În prezent nu există autorizație de construire pentru a se termina lucrarea. Am depus în regim de urgență la primărie cerere pentru eliberarea acesteia, astfel încât să poată reîncepe lucrările și, în cele din urmă, consoldarea aripii nord-vest să se încheie (…) Nu vrea să dau termene nerealiste, dar sper ca în această toamnă să se termine ce mai e de terminat. Undeva în lunile octombrie-noiembrie”, a declarat, miercuri, președintele CJ. S-au găsit și spațiile pentru mutarea obiectelor care stau pe jos în Castelul Huniade.

Citește și: Amenda de 10.000 lei la Muzeul Banatului, pentru ciuperci si igrasie!

„Am găsit unele soluții tranzitorii: în spațiile libere de la Bastion și o parte la Muzeul de Artă. Asta, până când alte spații care sunt la dispoziția CJ vor fi eliberate. Cele de la Giroc sunt ocupate cu 84.000 de pubele pe proiectul de management a deșeurilor. Când acele pubele ajung la beneficiari și sper să se întâmple cât mai repede lucrul acesta, vom putea folosi acel spatiu pentru depozitare”, a mai declarat Sorin Grindeanu. Președintele CJ nu a vrut însă să spună dacă directorul muzeului, Claudiu Ilaș, are vreo vină pentru actuala situație. „Plec cu bună credință, rolul meu nu e să fac pe polițistul. În momentul în care intri într-o instituție, o iei și cu activ, și cu pasiv (…) E un contract cu toți directorii, vizavi de indicatori de performanță. Eu nu sunt vânător, dar un mare vânător mi-a zis că e bine să nu sperii vânatul. Dacă îl sperii, nu-ți mai intră în cătarea puștii. Dacă îmi poate fi permisă comparația (…) Se va termina în sfârșit telenovela, putem să trecem și la pașii următori, inclusiv un proiect pe fonduri europene”, a concluzionat Grindeanu.

Citeste si: In Castelul Huniade ploua ca afara! Muzeul Banatului, renovat de se distruge pe interior

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago