Categories: PartideUltima ora

Soluția primarilor PNL: Dan Popa – presedinte la Judet, Robu – la Municipiu

Fără Nicolae Robu la conducerea PNL Timiș! Acesta este cuvântul de ordine al majorității primarilor liberali din județ. Conduși de edilul din Gottlob, Gheorghe Nastor, edilii îl vor președinte unic la organizația județeană pe Dan Popa, în timp ce lui Robu îi este lăsată doar organizația Timișoara.

Rebeliunea primarilor PNL din Timiș împotriva lui Nicolae Robu ia amploare. Potrivit unor surse, aproape 30 din ccei 38 de primari liberali au semnat o petiție prin care solicită demisia lui Nicolae Robu din funcția de copreședinte al PNL Timiș. Ei îi impută primarului Timișoarei faptul că a refuzat să negocieze cu PMP formarea unei majorități la conducerea CJ. În cazul în care doleanța lor nu va fi acceptată, primarii anunță că demisionează din funcțiile pe care le dețin în partid și nu vor mișca un deget în campania pentru alegerile parlamentare. Revolta este condusă de Gheorghe Nastor, primar în Gottlob, de altfel unul dintre cei mai longevivi edili din Timiș. Venit din PDL, Nastor a fost de altfel, și cel care l-a impus pe Alin Popoviciu candidat PNL la șefia CJ. Or, această candidatură a fost unul dintre motivele pentru care PNL a pierdut alegerile la Județ. Potrivit unor surse, primarii s-au întâlnit în week-end cu Dan Popa, celălalt copreședinte al PNL Timiș, la restaurantul unui cunoscut hotel timișorean, patronat de doi frați și mai cunoscuți.

Edilii i-au propus lui Popa ca, până la alegeri, să preia conducerea organizației PNL Timiș, în timp ce Nicolae Robu să fie „retrogradat” președinte al PNL Timișoara. Aceleași surse spun că Popa, proaspăt întors din Japonia, nici n-a acceptat propunerea, dar nici n-a respins-o. Mai trebuie amintit că Popa a promis că demisionează de la șefia organizației, în cazul în care Alin Popoviciu nu ajunge președinte al CJT. Ulterior și-a schimbat angajamentul, afirmând că-și dă demisia doar dacă PNL nu intră în conducerea CJ. Niciunul din cele două lucruri nu s-a întâmplat. Pe de altă parte, e aproape de notorietate faptul că pe Robu nu l-a interesat sub nicio formă ca PNL să ajungă în conducerea CJ. Trebuie spus că aceste mișcări au loc chiar în preajma unei importante ședințe a conducerii centrale a PNL, care va avea loc luni. Aceasta va stabili ca în toate organizațiile județene să fie desemnate conduceri monocefale. Nu trebuie uitat că, în timp ce filiala PNL Timiș dă în clocot, Robu se află într-o deplasare în Singapore.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago